Obećanje ludom radovanje: Kusta obećao Jeleni ulogu, ali od toga nema ništa

Emir Kusturica nije ispunio reč koju je dao još pre desetak godina, kad je teniserki Jeleni Janković javno obećao ulogu u filmu. Slavni režiser je u jednom intervjuu 2007. izjavio da je Jelena izvanredna žena koja zaslužuje da dobije glavnu rolu na filmskom platnu i da će joj baš on ispuniti tu želju.

Njih dvoje su se godinu dana kasnije sreli na Mokroj Gori, gde su proveli popodne u druženju, pa su svi očekivali da je dogovor već postignut i da je pitanje dana kad će teniserka imati prvi set, ali na filmu.

“Jelena je fenomenalna žena i što se mene tiče, može da računa da već ima ulogu. Mogu slobodno da kažem da ću naći neku ulogu za nju u sledećem filmu. Ali ne samo to! Obećavam da ću svom soku od malina, koji proizvodim ovde u Drvengradu, dati ime po njoj, kao i da će na njemu biti etiketa s njenim likom. Jelena to zaslužuje svojom fantastičnom teniskom igrom, kao i Novak Ðoković, koji zaslužuje da jedna ulica u mom etno-selu dobije ime po njemu”, rekao je svojevremeno režiser.

Poslednja dva obećanja Emir je ispunio. Jelenu je fotografisao za ambalažu soka, a Novak je dobio ulicu na Mećavniku. Međutim, od filmske uloge nije bilo ništa. U međuvremenu, Kusta i Jankovićeva se više nisu sretali, ili barem o druženju nisu javno govorili. Ni Jelenina majka Snežana nije htela da komentariše zbog čega nije došlo do saradnje između slavnog umetnika i slavne teniserke.

Ne bih više da dajem nikakve izjave. Ja sam Jelenina majka i mislim da je glupo da govorim nešto u njeno ime. Ona je trenutno zauzeta, na putu je i nije u mogućnosti da vam da izjavu”, rekla nam Snežana za Kurir.

loading...