Novi wellness trend: Bez alkohola! (+ recept za moktel)

Ne ovo u naslovu nije slovna greška: Mokteli su sve popularniji kokteli bez alkohola! Kako je došlo do toga da se širom sveta otvaraju alcohol free kafei i klubovi, kao i kako da sami napravite moktel koji ne samo što osvežava, već i ubrzava metabolizam (značajna informacija ako ste na dijeti) i čini čuda za vaš mikrobiom (važan podatak ako brinete o svom zdravlju (a ko ne brine? 🙂 Ovaj tekst sve to otkriva.

Skrolujte dalje!

Priredila: Jasmina Ubiparip

Pročitajte i… Kratko objašnjenje šta je mikrobiom, kao i recept za još jedan ukusan smoothie koji savršeno prija stomaku

A post shared by Redemption Bar (@redemptionbar) on Jan 20, 2017 at 10:07am PST

Noćni život bez alkohola? O da, u svetu je to sve veći trend. Od Njujorka do Londona, otvaraju se mocktail barovi i održavaju mindful koncerti. To je sasvim logična posledica sve veće popularnosti wellnessa i uzdizanja na pijedestal svega onoga što doprinosi zdravom načinu života – od različitih tipova zdrave ishrane, preko fitnesa, nege, uređenja doma itd.

Za mnoge koji biraju da “očiste” svoj organizam od svega onoga što je štetno ili im ne prija (pesticidi i konzervansi, antibiotici, šećer, meso, gluten…) eliminsanje alkohola iz ishrane sasvim je prirodna stvar.

Ali ako smo navikli da u društvu popijemo pićence, možda će nam kada se nađemo, recimo, u klubu tokom noćnog izlaska, u početku biti neprijatno i malo teže da se opustimo. Psiholozi savetuju da se strpimo 10 minuta, jer je upravo toliko potrebno da se ”aklimatizujemo” na atmosferu u prostoriji u koju smo tek ušli.

Kako da napravite moktel – saznajte na sledećoj strani!

Kliknite za nastavak…

loading...