Novi STAR saznaje: BBC snima film o Zorici Brunclik i njenom prijateljstvu sa Mirom Marković! Ova filmska diva želi da glumi Zoricu…

Kako STAR ekskluzivno saznaje, lik i delo Zorice Brunclik poslužili su kao inspiracija britanskoj BBC mreži da o njenom životu naprave igrani film koji ima radni naziv “Žena koja je pobedila srpsku vlast!”

Britanski producenti uveliko rade na ovom projektu koji bi trebalo na jesen da počne sa realizacijom, a poslednje pripreme pred snimanje filma biće u Beogradu za nekoliko meseci, kada reditelj i scenarista dođu u Srbiju i lično se sastanu sa Zoricom i njenim suprugom Kemišem.

Kako smo saznali, naš čovek koji radi za BBC mrežu nedavno je razgovarao sa Miroljubom o tome, ali su svi detalji za sada velika poslovna tajna, budući da se radi o projektu koji će koštati preko milion evra! S tim u vezi, producenti žele da angažuju čuvenu britansku glumicu i pevačicu Helenu Bonam Karter koja je dva puta nominovana za Oskara! Radnja filma krenuće od 1985. godine kada se Zorica Brunclik kao jedna od vodećih zvezda Jugoslavije udala za tada Prvu harmoniku Evrope, Miroljuba Aranđelovića, a akcenat će biti na devedesetim godinama i javni linč koji su doživeli posle 5. oktobra 2000. godine!

“Scenario će biti zasnovan i na Zoričinom prijateljstvu sa Mirom Marković tokom vladavine Slobodana Miloševića, a potom i sve nepravde koje je doživela kada je došlo do smene vlasti – od razgovora u policiji, provaljivanja u stan njene ćerke, kao i bacanja bombe na kuću u kojoj je živela sa porodicom. Lajt motiv scenaristi jeste način na koji je Zorica sve to preživela i potom se podigla kao feniks iz pepela, nastavila da snima hitove da bi pre dve godine održala koncert u Areni pred 20.000 ljudi. Plan im je da se tokom filma čuje čak 11 hitova koje je Zorica snimila, ali njih neće pevati britanska glumica Helena jer bi bilo nemoguće da ona skine njen glas i izgovor našeg jezika, iako je Helena takođe i pevačica, već će pesme biti puštene u originalnoj verziji. Više detalja znaće se posle sastanka producenta sa Zoricom i Kemišem koji će doći u Beograd za nekoliko meseci, jer oni imaju ideju da se pojedine scene snime u njihovoj kući u Krnjači, kako bi što verodostojnije prikazali šta se sve dešavalo iza zatvorenih vrata…”, otkriva naš izvor za STAR.

A ŠTA ZORICA MISLI O SVEMU I KOJI JE USLOV POSTAVILA PRODUCENTIMA, SAZNAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA STAR KOJI JE JOŠ DANAS U PRODAJI!

loading...