Novi album Bernays Propagande dostupan za besplatno preuzimanje

Makedonski muzički aktivisti Bernays Propaganda 14. marta izdali svoj četvrti album“Politika”, koji predstavlja značajnu prekretnicu u njihovom kreativnom radu. Album je izašao za slovenačku nezavisnu izdavačku kuću Moonlee Records u CD i LP formatu, a dostupan je i za besplatno preuzimanje.

Već na prvo slušanje je očito da se Bernays Propaganda na novom albumu predstavlja u drugačijem svjetlu. “Politika” tako koketira sa elektronskim new-wavom, a tempo pjesmama po novom diktira ritam mašina. Hrabar potez grupe, koja se je usudila kod četvrtog albuma promijeniti svoj zvuk i sa tim proširiti svoj glazbeni izričaj. U usporedbi sa prethodnim izdanjima “Politiku” prožima više melankolični ton – prikladan odrazu vremena u kojem živimo, dok su i vokalne linije više u prvom planu. Tekstualno su Bernays Propaganda i dalje sačuvali oštrinu te plasiraju beskompromisan komentar modernog društva i položaja pojedinca u trenutnoj ludnici nazvanoj demokracija.

Bernays Propaganda imaju koncertnu promociju novog albuma 25. i 26. 3. u MKC Skopje, a u aprilu i maju kreću na jednomjesečnu europsku turneju, u okviru koje će odsvirati i nekoliko koncerta u regiji: 14. aprila u Kraljevu, 15. aprila u Beogradu, u Sloveniji su 16. aprila u Krškom, 17. u Kranju, 12. maja u Ljubljani i 13. u Koperu, a u Novom Sadu sviraju 14. maja.

Album “Politika” možete besplatno preuzeti na Bandcamp stranici Moonlee Recordsa.

Izvor: BalkanRock


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273