Nju je obožavala cela Jugoslavija: sve o Dunji Lango, jednoj o najpoznatijih naših voditeljki

Legendarna Dunja Lango, koja je preminula u 74. godini, vodila je brojne informativne, muzički i zabavne emisije tokom svoje bogate karijere

Legendarna voditeljka Dunja Lango preminula je danas u 74. godini života. Rođena je 1941. godine u Zagrebu kao Dunja Figenvald. U ovom gradu pohađala gimnaziju i studije, a do 1967. godine je radila na Radio TV Zagreb.

Posle toga, seli se u Beograd i zapošljava se na Radio TV Beograd. Dunja je diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, i to na odseku za engleski jezik i književnost.

Radila je na RTS-u do juna 1999. godine, kada je otišla u penziju. Tokom svoje bogate karijere vodila je brojne informativne emisije (Vesti, Dnevnik, “U slici i reči, emisije naučnog i školskog programa, “Vremeplov”), kulturno zabavne emisije ( “Kup pevača”, “Letnji program na Dunavu”, Novogodišnje programe i čestitke, “Zlatni mikrofon”, “Zlatna antena”…), muzički festivale zabavne i džez muzike (Opatija 1966, Zagreb 1967, Beogradsko proleće 1969-1976…), kvizove (“Na četiri točka”, “Dva kapitena”…), evrovizijske programe (“Igra bez granica” od 1978.- 1982. godine/od 1989.- 1992. godine).

Film “Moja luda glava“:

Bila je urednica i voditeljka emisije “Modni magazin“. Takođe, mogli smo da je gledamo u filmovima “Moja luda glava” (1971), “Bez”(1972) reditelja Miše Radivojevića, “Bombaši” (1973).

Bila je majka troje dece, Istoka, Srne i Luke i baka Sare i Lane (Istokova deca) i Alekse i Pavla (Srnina deca).

Podsetimo se sjajne Dunje Lango:

“Igre bez granica” (Portorož 1980):

Film “Bez”:

“Igre bez granica” (Šibenik 1982):

Dunja Lango – “Beograde, dobar dan”:

Kviz “Dva kapitena”:

Izvor: Telegraf


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273