Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_links' is marked as crashed and should be repaired in /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1942

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php:1942) in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/srbtranslatin/srbtranslatin.php on line 213
“Ničim izazvan”: Govorimo naglas ono što osećamo | Nostalgija.com

“Ničim izazvan”: Govorimo naglas ono što osećamo

Slučajno u proleće 2011. godine nekoliko odbojkaša osnovalo je pop-rok bend „Ničim izazvan“, koji je novim zvukom osvežio domaću muzičku scenu

Iskrenim tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, svakodnevicom, dilemama unutar svakog od nas i pojavama koje nas okružuju, pronašli su put do publike i stekli armiju fanova. Neprestano flertovanje sa raznolikim muzičkim izrazom, od latino ritmova, preko fanka i roka, pa sve do panka, čini zvuk ove grupe prijatnim za uho slušalaca najrazličitijih ukusa. Kada je reč o nečemu novom, kritički nastrojena publika je nemilosrdna. Međutim, „Ničim izazvan“ je položio test i zahvaljujući inovativnosti izmamio pozitivne komentare slušalaca.

U godini na izmaku izdali su novi studijski album „Odlaziš?“, na kojem su zadržali stari zvuk. Jedino po čemu se razlikuje od prethodnog je to što se na ovom CD našao duet, prvi u njihovoj karijeri, i to sa Darkom Rundekom.

Naš sagovornik, pevač Boris Bakalov, smatra da je ideja vodilja njegovog benda da ništa nije sramota da se pita, pa je tako i došlo do saradnje sa hrvatskim multimedijalnim umetnikom.

Pesma „Beskućnik“ postoji već nekoliko godina i govori o nezadovoljnom čoveku koji živi naizgled savršen život, a zapravo trune u sebi jer nema ono što se ne kupuje. Dom – kaže, za „Novosti“, frontmen popularne grupe Bakalov. – Samim tim što govori o podeljenoj ličnosti, pesma je oduvek bila kao stvorena za duet. Presrećni smo i veoma ponosni što je Darko pristao na saradnju.

Ko je glavni „krivac“ za to da loptu zamenite mikrofonom?
Glavni krivci smo Bojan Gluvajić i ja. Posle 20 godina provedenih u sportu, došlo je vreme da se razmišlja o hobiju kojim ćemo se baviti kada se penzionišemo. Muzika se sama od sebe pojavila i donela nešto čemu se nismo nadali. Umesto hobija, dobili smo novu ljubav kojom smo preokupirani 24 sata dnevno.

Deklarišete se kao ljubitelji prirodnog zvuka. Šta vas je inspirisalo da krenete u tom pravcu?
Kada je prva postava ovog benda imala prvu probu, istog trenutka smo se zaljubili u taj zvuk koji smo proizvodili. Čim smo kroz muziku provukli tekstove i emociju, dobili smo ono čime želimo da se bavimo celog života.

Kome se obraćate i šta muzikom želite da poručite?
Pričamo naglas ono što osećamo. Onaj koji se nađe u našoj blizini, poželi da čuje šta to osećamo i pronađe se u tome. E, njemu se obraćamo. Tame i svetla uvek će biti. Poenta je u kom smeru gledamo. Zato muzikom želimo da pomerimo fokus sa crnila u kojem, nažalost, živimo, na neku svetliju stranu. Ona postoji, ali je ne primećujemo.

Autor:  M. Bobinac
Izvor: Novosti


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273