Neozbiljni pesimisti bodre Zlatne delfine

Somborski bend Neozbiljni pesimisti snimio je spot za zvaničnu navijačku pesmu Vaterpolo reprezentacije Srbije koja nosi naziv „Idemo! (Napred Srbijo)“ 

U snimanju spota su učestvovale brojne javne ličnosti koje su tim gestom želele da podrže vaterpolistkinje i vaterpoliste Srbije povodom Evropskog prvenstva u Kombank Areni i, posebno, svakodnevne heroje među nama – što ih je sve spontano okupilo u ovom humanitarno-muzičko-sportskom projektu pod ujedinjenim imenom Šampioni srca.

U spotu se pojavljuju brojne, eminentne ličnosti iz našeg javnog života, među kojima su sportisti kao što su Milorad Čavić, vaterpolista Danilo Ikodinović, vaterpolisti i vaterpolistkinje reprezentacije, zatim među glumcima ekipa „Državnog posla“, ekipa predstave „Otelo“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta muzičari Inspektor Blaža, grupa KAL, Žika i Dragi Jelić (YU grupa), novinari i društveni mediji, humanitarne organizacije i svakodnevni heroji.

Neozbiljni pesimisti nastali su 2001. godine sa idejom da opevaju razne društveno-političke i socijalne probleme koji su izvirali nakon petooktobarskih promena. Teški tekstovi svakodnevice pakuju u veselu i poletnu muziku predstavljajući, na taj način, neki novi optimizam. Neozbiljni pesimisti svoj muzički pravac nazivaju Anti Global Etno Pankom što je ujedno i kovanica benda i njegov zaštitni znak.

Izvor: Danas


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273