Našminkaj se kao Brankica – nežno, a atraktivno!

Instagram profili naših najpoznatijih šminkera su riznica ideja za rubriku “našminkaj se kao…”. Kad sam na profilu Nene Ilić videla ovu fotografiju, pomislila sam – evo naše sledeće make up priče, a razlog za to nije aktuelnost Brankice Sebastijanović, zbog nedavne premijere filma “Vrati se Zone”, u kom ima glavnu ulogu, već činjenica da ovako našminkani možemo i na fakultet, i na posao, ali i u večernji izlazak.

Privatna arhiva Nene Ilić

Budući da Brankica ima kožu na kojoj ništa ne treba priktivati, odabrala sam veoma “lak” tečni puder. Face&body (Mac) je pravi izbor za devojke i žene koje nemaju probleme s kožom, a vole tečni puder. Nanela sam ga u vrlo tankom sloju, kao i korektor Mac mineralizec cocnelear. Korektor  je skoro svima potreban, jer su retki ljudi koji nemaju podočnjake. Bjutiblenderom sam sve to fino utapkala, a onda je na red došao hourglass bronzer. Veoma je dobar za blaga senčenja lica, a nijansa je toliko nežna da ga ne možemo ni smatrati bronzerom.

Koristila sam senke iz palete naked 3, u “puderastim” nijansama”. Lepo izvučen ajlajner (Mac – bladck track) daje dašak glamura, a veštačke trepavice dnevni look pretvaraju u večernji.

Često naglašavam koliko je važno da obrve budu lepo oblikovane, a uvek je potrebna i poneka korekcija tokom šminkanja. Popunila sam ih senkom za obrve Anastasia Beverlyhills. Na samom kraju šminkanja rumenilo je unelo svežinu, a sličnu ulogu je odigrao je i hajlajter koji sam stavila iznad samih jagodica i veoma malo na vrh nosa.

Usne sam oivičila olovkom u njihovoj prirodnoj boji, a potom sam stavila sjaj “Victoria secret”. Volim da usne “iscrtam” i kad ne koristim karmin, je se na taj način spreči razlivanje sjaja, a dobiju i volumen.

Pročitajte i…Večni smokey eyes! Našminkaj se baš kao Lena Kovačević 

loading...