Nasmejte se uz „Komšije“: Nova humoristička serija s popularnim glumcima

Od 25. oktobra, nedeljom, na prvom programu RTS-a, od 20:05, kreće nova humoristička serija

Iz pera mlade scenaristkinje Mile Mašović, a po ideji iskusnog reditelja Milana Karadžića, stiže nam komedija Komšije, zabavna i lepršava studija o ljudskim karakterima smeštena u seosku pitominu na obali Dunava.

U centru priče je bračni par Zdravković, violinista Ivan (41), član simfonijskog orkestra u Beogradu, miran i rafiniran čovek i njegova supruga Milica (41), slikarka i pobornik zdravog života. Oni su odlučili da prodaju stan na Dorćolu, pobegnu od velegrada i presele se u kuću u Brestoviku, u potrazi za mirnijom sredinom sa ogromnom željom da konačno postanu roditelji.

1445248109_09.10.2015.komsije_making_of-22

Prvi komšija im je Mašan (58), autoprevoznik, preglasan Crnogorac, na privremenom-celoživotnom radu u Srbiji, koga je žena odavno napustila. Mašan ima ćerku Maju (21) divlju i luckastu devojku, koja silno želi da postane manekenka, ili kakva estradna ličnost.

Sa druge strane, pored kuće Zdravkovića, živi siromašan komšija Sima (40) koji ima troje maloletne dece i ženu Nadu, stamenu domaćicu, stub njihove familije. Ostavši bez posla, Sima se vratio da živi na selu. Iako jedva prehranjuje porodicu, osoba je vesele i mirne naravi.

1445248124_09.10.2015.komsije_making_of-154

Preplitanje događaja u životima tih triju porodica čine osnovne zaplete u epizodama ove komedije.

Komšije tretiraju teme iz običnog života, kroz razvoj priče o novoj fazi življenja njegovih glavnih junaka (bračnog para Zdravković), kao i dogodovštine kroz koje oni prolaze u sredini koju su za sebe odabrali, sa komšilukom koji nije sastavni deo njihovog nekadašnjeg sveta, već nova realnost u kojoj se nalaze.

1445248174_Komsije 151015 015

Ovo nije tekst velikih tema i događaja, ali je napisan duhovito, prožet zanatski vešto vođenim likovima, kroz priče koje su bliske najširim slojevima gledalaca.
Ciljne grupe publike mogu biti veoma raznolike, s obzirom da ova komedija pruža sudar seoskog i gradskog mentaliteta, kao i različitih generacija.

Epizode su jednakih trajanja, a svaka je postavljena sa novom zasebnom pričom koja se uvede, razvije i zaključi.

1445248185_09.10.2015.komsije_making_of-4

Mnoštvo gegova koji se provlače kroz tekst u velikoj meri oživljava i dopunjuje postavljene situacije u njemu, a glumačka ekipa (Nebojša Ilić – Ivan, Milica Mihailović – Milica, Mima Karadžić – Mašan, Anja Mit – Maja, Miloš Samolov – Sima, Nataša Marković – Nada) pruža sigurnost kada je reč o kvalitetno interpretiranoj komediji situacije.

Izvor: Story


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273