Nakon 15 godina: Oružjem protiv otmičara u Beogradu

Na talasu novih singlova koje su objavili poslednjih nekoliko meseci, kultni zrenjaninski bend Oružjem Protivu Otmičara se vraća na scenu. Dobri stari pop pank u Mikser House-u slušamo 5. marta, sa početkom u 21 čas.

Te martovske subote će nam OPO odsvirati one čuvene numere poput “Mladiću moj”, “Vidim se”, “1000” koji su ih lansirali među najpopularnije bendove regiona tih davnih devedesetih, ali i novije, i ništa manje kvalitetne, stvari kao što su “Progutaj me”, “Vrati mi snove” i ostali singlove koji nas teraju na ples i najavljuju i duuugo očekivani novi album na kojem Otmičari vredno rade.

Bend Oružjem Protivu Otmičara su 1994. osnovali Nikola Pavković, Draga Antov, Dragana Mrkajić i Goran Savić. Naredne 1995. godine izdajli su prvi album bez naziva, jednostavno: “Oružjem protivu otmičara”, koji je za veoma kratak period osvoio sve top liste svih medija.

Oruzjem Protivu Otmicara

Sledeće 96′ izdaju album “Barbiecue” sa kog su pesme “Mladiću moj“(obrada grupe “Zana”), “1000”, “Saša Ajdanov”, “Vidim se” postali apsolutni hitovi kako u Srbiji, tako i u regionu.

Maksimalnu popularnost Otmičari su loše podneli, kako i sami kazu: “Nismo se baš najbolje snašli“ tako da se bend sledeće godine i zvanično raspada.

Na nagovor izdavača 1998. godine izdaju album “Komadić koji nedostaje”, ujedno i poslednji album sa pevačicom Draganom, a 2001. svetlost dana je ugledao “Maštoplov“, album sa sada već potpuno novom ekipom okupljenom oko Nikole Pavkovića.

2007. godine izdaju album “Znaš ko te pozdravio”, a proleća 2015. godine, na nagovor sadašnjeg gitariste Pavla i bubnjara Nebojše, Otmičari se ponovo okupljaju i kreću sa pripremom novog albuma radnog naziva “Na liniji slobodnog bacanja“. Bendu se priključuje i pevačica Verica, a krajnji produkt ove ekipe ćete uskoro čuti.

 

Izvor: Story


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273