Naked ti predstavlja novi spot

Beogradski sastav Naked koji stvara fuziju globalnih ritmova sa balkanskom muzičkom tradicijom i free jazzom, snimio je nov spot za pesmu „Za starog prijatelja“ koja se nalazi na njihovom poslednjem albumu Nakedonia.

Pesma govori o beskrajnim mogućnostima gledanja na svet oko nas, različitim perspektivama, različitim emocijama a nosi i snažnu posvetu svim prijateljima koji nisu više sa nama.

Video je rezultat fenomenalne saradnje sa očaravajućom Zoranom Kostić Obradović koja glumi u spotu i fotografom  Mišom Obradovićem koji je i režirao ovaj video. Na listi ljudi koji su nesebično pomogli i učestvovali u realizaciji ovog videa/filma su:  Stevan Marić – montaža, Ivan Mileusnić – koreografija, Jovana Božović – kostimi, Dragan Vurdelja – šminka, itd.

Naked je u neprekidnoj potrazi za novim predelima, inspiracijama, gradovima i ljudima pa tako ih i ove godine očekuje veliki broj koncerata: Jazz in the park, Rumunija; Dunav fest-Ulm; St. Petersburg Fest, Rusija; Berlin Summer fest; Babel Sound Festival, Mađarska; Kopenhagen World music Fest, Danska   i dr. Takođe, uBa januaru 2017. bend je pozvan na turneju po Južnoj Americi: Čile, Kolumbija i Argentina.

Mešavina folklornog nasleđa i slobodne improvizacije vodi bend na putovanje i potragu za vlastitim muzičkim identitetom. Grupa Naked je do sada objavila tri albuma, ostvarujući zavidan uspeh na brojnim pozornicama u zemlji i inostranstvu. U novoj, svedenijoj formaciji kvarteta, nastupaju od 2014. godine.

Svoj treći album „Nakedonia“ izdali su prošle godine za Lampshade media, na kome se kao gost pojavljuje izraelski multiinstrumentalista Amir Gwirtzman.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273