Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_links' is marked as crashed and should be repaired in /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1942

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php:1942) in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/srbtranslatin/srbtranslatin.php on line 213
Na snimanju serije „Andrija i Anđelka”: I kamere se smejale | Nostalgija.com

Na snimanju serije „Andrija i Anđelka”: I kamere se smejale

„TV Novosti” na snimanju sitkoma „Andrija i Anđelka”, koji gledamo na Prvoj TV

Hodnik na 16. spratu jednog voždovačkog solitera dupke je pun kutija. Običnom čoveku delovalo bi kao da se neko od stanara nebodera seli. Uredno složeni delovi nameštaja svedoče da se nešto ozbiljno dešava, a onda se iza jednih od zatvorenih vrata čuje salva smeha velike ekipe.

A gromko se smeje grupa ljudi zadužena za seriju „Andrija i Anđelka” koju odnedavno gledamo na Prvoj srpskoj televiji u večernjim terminima.

U stanu, uz glavne glumce Andriju Miloševića i Anđelku Prpić, zatičemo i mnogobrojnu ekipu koju predvode reditelj Marko Manojlović, organizator Predrag Madžarević. Tu su i snimatelj, kostimograf, scenograf, šminkeri… ali i Olivera Viktorović, koja se kao gošća u epizodi pojavljuje u ulozi vidovnjakinje.

Veselo je nama ovako svakog dana – kaže nam Nina Radojčić, PR serije, dok nas smešta u jednu od soba u prestoničkom stanu u kojem se serija odvija.

Reditelj najavljuje sedmu scenu. Andrija, Olivera i Anđelka još jednom prolaze kroz scenario, a na reči reditelja „akcija”, svi se stišavaju i snimanje počinje.

Nakon nekoliko minuta replike su snimljene i ekipa zajednički pregleda materijal. Tada se sve ponovo ori od onog gromoglasnog smeha koji nas je dočekao po izlasku iz lifta u voždovačkom soliteru. Ono što su snimili svima se sviđa.

Pripreme teku dalje.

Verujte, nekada moramo da ponavljamo scenu i po nekoliko puta, jer ne možemo da obuzdamo smeh – priča nam reditelj. – Ali, to nam i ne smeta, jer ne probijamo rokove, a stvarno se dobro zabavljamo.

Serija „Andrija i Anđelka” snima se skoro svakog dana. Ponekad i po 12 sati dnevno. Na ekipi se ne vidi umor, već samo zadovoljstvo, jer su deo nečega što će svake večeri zasmejavati gledaoce Prve srpske televizije.

Dinamičan nam je dan – kaže Anđelka, u kratkoj pauzi.

Ponekad promenimo i po dve-tri lokacije.

Sa ekipom se selimo i mi. Novo mesto je sala KUD „Lola” u Resavskoj ulici, gde će Andrija i Anđelka snimiti kadrove u plesnoj školi. Gost u ovim kadrovima im je kolega Žarko Stepanov. Snimanje odmiče, ali zbog smeha ekipe kod jedne od replika iz scenarija, sve ponovo mora da se sve vrati na početak.

Znam da je teško da se ne nasmejete grohotom, ali hajde da ovaj put pokušamo u cugu da snimimo – obraća se Marko ekipi.

tv-andrija

Uspelo je!

Opet zajednički gledaju snimak i uz osmehe znalački proveravaju da li je nešto moglo bolje. Markovom oku ništa ne promiče.

Scenario za seriju adaptirao je Vuk Ršumović, ali tekst nekada u hodu menjaju glumci i reditelj, zbog boljeg efekta. Improvizacija odaje utisak da je scenario živ.

Meni je ovo odlično – iskren je Andrija. – Ako se gledaoci budu upola smejali kao mi, biće sjajno.

Na to se nadovezuje Anđelka:

Pre neki dan prolazila sam pored montaže na televiziji i čula montažere kako se slatko smeju dok pakuju kadrove za reklamu. To je, sigurna sam, dobar znak.

Kratku pauzu prekida glas reditelja: „Nastavljamo. Kamera. Ide. Ton. Ide. Akcija!

I akcija počinje. Sjajni Andrija i Anđelka u cugu snimaju, a na licima ekipe primetna je grimasa zbog zadržanog smeha. Posle rediteljevih reči: „Kupljeno”, taj strpljivo zadržani smeh prolama se setom.

Autor: Jovana Vukašinović
Izvor: Novosti


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273