Mostar Sevdah Reunion opet kod nas

Slavni sastav nastupa na festivalu „Mostarske kiše u Savamali“ u novembru

U subotu, 7. novembra, u Mikser House stiže Mostar Sevdah Reunion! Legendarni sastav će u nastupiti u sklopu festivala „Mostarske kiše u Savamali“ koji će obuhvatiti izložbe, tribine, gastronomske specijalitete i predstavljanje kulture grada Mostara.

mostar1

Polovina članova benda živi u inostranstvu, zbog čega retko sviraju u regionu, pa je ovo jedinstvena prilika da ih beogradska publika ponovo čuje nakon više dana unapred rasprodatog februarskog koncerta.

Grupa je nastala devedesetih godina u Mostaru, po ideji producenta Dragog Šestića i danas se smatraju jednim od najboljih i najpoznatijih balkanskih sastava na svetskoj world music sceni.

Već prvim albumom objavljenim za holandski World Connection 1999, skrenuli su pažnju svojim specifičnim stilom i repertoarom baziranim na moderno aranžiranim sevdalinkama. Do sada su izdali 8 albuma. Tokom poslednjih 15 godina sarađivali su sa mnogim velikanima world music scene (Šaban Bajramović, Ljiljana Buttler, Esma Redžepova…), a sa njima je svoj prvenac snimila sada već svetski poznata Amira Medunjanin. Učestvovali su na preko stotinu world music i jazz festivala širom sveta, bili glavna tema 4 filma i brojnih televizijskih emisija.

Ulaznice za koncert dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po sledećim cenama – 900 dinara do 1. novembra, 1.200 dinara od 1. novembra i 1.500 dinara za VIP galeriju.

Program celokupnog festivala „Mostarske kiše u Savamali“ biće dostupan uskoro.

Izvor: Mondo


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273