Mirjana Karanović, Boris Isaković i Jasna Đuričić na Sandens filmskom festivalu

Sinoć je na Sandens filmskom festivalu održana svetska premijera filma “Dobra žena” Mirjane Karanović. Publici se, u prepunoj sali, prvo obratio Džon Najn, selektor festivala, koji je predstavio ekipu filma i rekao da je ovo najsnažnija selekcija filmova u međunarodnoj konkurenciji koju je Sandens ikada imao. Predstavljajući Karanovićevu kao rediteljku, pisca, glumicu i dušu filma, Džon se zahvalio celoj ekipi koja je došla u Sandens.

IMG_2210

Veoma sam uzbuđena što sam ovde. Ovo je prvi put da sam kompletan autor jedne filmske priče i ovaj film je neka vrsta moje ispovesti u vezi sa problemom koji smatram izuzetno važnim u mestu u kom živim. Nadam se da ćete i vi, iako živite u potpuno drugačijem svetu od mog i van problema koje mi imamo u našoj maloj zemlji, moći da razumete šta sam htela da kažem ovim filmom”, rekla je Mirjana Karanović, obraćajući se publici pre projekcije filma.

IMG_2176

“Dobra žena”, za koju je Karanovićeva pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, je film o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću. Nakon trideset godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

IMG_2191

Svetsku premijeru film je imao sinoć u sklopu međunarodnog takmičarskog programa, na prestižnom Sandens Film Festivalu.

Sandens Film Festival traje do 31. januara i kao i do sada, predstavlja mesto za prikazivanje nezavisnih ostvarenja. Film Mirjane Karanović jedan je od 12 naslova koji se takmiči u sklopu međunarodne selekcije ovog festivala.

Nakon Sandensa, ekipa filma putuje u Švedsku, gde će se Dobra žena takmičiti u sklopu internacionalnog takmičarskog programa posvećenog debitantskim filmovima.

Izvor: Lepota i zdravlje


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273