Milkilo, Žen i Šumski u zagrebačkom Attack-u

Zagrebački klub Attack će u sredu 20. januara obeležiti klupski program Žir Žar Žur, u sklopu kog će nastupiti francuski duo Milkilo te dva benda sa zagrebačkom adresom, Žen i Šumski.

Milkilo je francuski noise duet koji svoj zvuk stvara jedino bubnjevima i bas gitarom. U svoj žanr koji je miks svega i svačega neretko uklope dub, hardcore ili sludge. Debitantski album “Ostéologie des pères” izdali su 2014. godine. Stvaraju energične koncerte zahvaljujući svojim žanrovskim ekspedicijama.

Žen je audio-vizualni četvoročlani bend koji stvara posebno psy indie rock iskustvo svojim mešanjem kompleksnih aranžmana s bogatim vizualnim efektima. Kombinuju gitaru, bas, bubnjeve i synth, povezuju granice audio-vizualnih umetnosti, te se poigravaju s rodnim stereotipima. Njihov debitantski album “I onda je sve počelo” izašao je 2013. godine. Njihov novi album “Jantar”, koji je do sada predstavljen singlovima “Kraj početak” i “Igra protona, elektrona i neutrona”, donosi specifičan te kompleksan zvuk, koji se žanrovski kreće u smeru post-rocka i syntha.

Šumski su svojevrsni veterani zagrebačke underground scene, osnovani 1991. godine. Kao i prethodno spomenute izvođače, tako je i njih teško žanrovski odrediti. Kretali su se od minimalističkog eksperimentalnog zvuka s muzikom animiranih filmova i dadaističkim kolažima, do zrelijeg zvuka bliskom popu i new waveu i tako dalje. Njihov najnoviji album zove se “Ronioci”.

Ulaz na koncerte je slobodan i funkcioniše na donacije. Prikupljen novac namenjen je bendovima i održavanju programa.

 

Izvor: BalkanRock


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273