Marčelo i „Elemental“ danas u Hali sportova u Beogradu

Marko Šelić Marčelo održaće danas u Hali sportova u Beogradu najveći koncert u svojoj karijeri, a publiku očekuju i hrvatska grupa „Elemental“, desetočlani gudački orkestar, duvački trio, hor i bend „Napeti kvintet“.

Kada se kaže najveći koncert, ne mislimo samo na veličinu prostora, već i na program koji planiramo da izvedemo. Veliki broj ljudi, koji dođe u Halu sportova, već je verovatno bio u prilici da nas čuje, ali ovoga puta želimo da im priredimo šou kakav od nas ranije nisu mogli da vide„, objasnio je Marčelo.

16--marcelo

O razlozima za veliki koncert baš u ovom trenutku, Šelić je Tanjugu rekao da je peta ploča dobar povod za slogan „Došlo vreme da se prebrojimo“.

Moraš jednom da probaš da se igraš nečeg takvog, a učinilo mi se da je došlo vreme da vidimo koliko ima zainteresovane publike za ono što radimo. Mislim to i u jednom širem smislu, jer sve što je alternativno, a tako ćemo nazvati sve što se ne bavi kičerajem i šundom ovih dana, zaista gubi publiku„, dodao je on.

Svojim saradnicima je na zanimljiv način postavio izazov: „Zamislite da će vas 11. oktobra udariti kola i da je ovo 10. oktobra poslednje što ćete uraditi„.

Tu vrstu truda bih voleo da vidim i izvučem iz svojih ljudi„, rekao je Marčelo.

Duet sa Elementalom, pesma „Bekstvo“, prvi je singl koji je Marko Šelić kao Marčelo plasirao u javnost. Danas, 12 godina kasnije, upravo sa „Elementalom“ ulazi u veliku avanturu.

Drago nam je što smo zajedno u ovoj priči, što nismo jedni drugima predgrupa, već što ćemo ujedinjeni plasirati ideje koje ne poznaju granice, u koje istinski verujemo i koje zajednički gradimo i danas, kao i pre 12 godina kada smo se prepoznali i snimili pomenuti singl„, rekao je Luka Tralić Shot iz hrvatskog benda.

Sa svakim koncertom i albumom Marčelo nastoji da pomera svoje standarde, da „ode na neko mesto na kome nije bio, jer u suprotnom bi to bile reprize“.

Jednom prilikom sam imao čast da upoznam Nađu Higl. Ona kaže jednu super stvar: ‘U mom sportu ti se indirektno takmičiš sa drugima, ali direktno ti imaš svoju stazu koju treba da isplivaš najbolje što možeš i ti se zapravo takmičiš sa samim sobom’. Mislim da je to zdrav pogled na svet. Ako pomeraš domaće standarde, neka to bude zato što pokušavaš da pomeriš sopstvene„, smatra Šelić.

Muzičar, pisac, kolumnista na pitanje ko je njegova publika citira Džejmsa Džojsa – „maštamo o savršenom čitaocu koji pati od savršene nesanice“, ali smatra da u praksi stvaralac ne može previše da usmerava ko će biti sagovornik njegovog dela.

Publika je vrlo šarenolika na mom koncertu, starosna granica raste od prvih ka poslednjim redovima, a sajmovi knjiga su tek čudni. Ja se trudim da radim slojevito koliko mi sopstveni kapaciteti dopuštaju, jer sam dobro stvaralaštvo uvek doživljavao kao more – imaš one koji se brčkaju u plićaku, one koji su željni da odu dalje i one koji zarone i otkriju čitav jedan novi svet„, primetio je Marčelo.

On je ocenio da je u današnje vreme jednako umetnost kako napraviti površan sloj, a da ne bude banalan, i kako napraviti sasvim donji, duboki sloj namenjen najupornijim slušaocima i čitaocima.

Ulaznice za koncert Marčela i „Elementala“ prodaju se po ceni od 1.000 dinara na svim Eventim i Gigs Tix prodajnim mestima.

Izvor: RTV.rs


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273