Mali Budo stigao u Pariz

Mali Budo je najgledanija komedija u poslednjih 10 godina i spada u 3. najgledaniji film u EX-YU regionu, a deo ekipe otputovao je u Pariz, gde će 25. septembra prisustvovati prikazivanju ove projekcije, u sklopu programa Kulturnog centra Srbije.

Glumačku ekipu čine Petar Strugar, Sergej Trifunović, Petar Božović, Tihomir Stanić, Hristina Popović, Aleksandra Janković, Slobodan Ćustić, Andrija Milošević, Milorad Kapor, Stefan Bundalo, Slaviša Čurović, Tanasije Uzunović, Jelena Rakočević, Marko Kon, Toma Kuruzović, Marko Baćović. Film je režirao Danilo Bećković, po scenariju Dimitrija Vojnova i Danila Bećkovića.

Mali Budo, sin podgoričkog hirurga, koji nije baš na dobrom glasu, stiže u Beograd. Očeve prijateljsko-rođačke veze i vezice ubaciće ga u kovitlac crnohumornih dešavanja koje će nam na vrlo duhovit način dočarati prvi susret jednog osamnaestogodišnjaka s našom prestonicom

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je podržalo parisko prikazivanje filma “Mali Budo”. Od 2007. godine Ministarstvo kulture Srbije, na osnovu dogovora i potpisanog protokola sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije preuzelo je brigu o koordinaciji i finansiranju značajnog dela programskih aktivnosti KIC-a, smatrajući Francusku jednom od zemalja visokog prioriteta za promociju srpske kulture i umetnosti.

Kulturni centar Republike Srbije kroz svoje raznovrsne aktivnosti koje organizuje pruža svakome priliku da otkrije bogatstvo srpske kulture i bliže upozna njenu raznolikost. Tokom godine u centru se održavaju izložbe, književne večeri, koncerti, filmske projekcije, predavanja, seminari, konferencije za novinare, prezentacije turističke ponude Srbije, u saradnji sa institucijama i umetnicima iz zemlje. Bogata medjunarodna saradnja ostvaruje se i kroz razmenu sa kolegama iz drugih stranih instituta i kulturnih centara koji su najbrojniji upravo u Parizu (50 zemalja poseduje svoje kulturno predstavnistvo u Parizu).

Autor: Jelena Blažić
Izvor: Svet Plus


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273