Maksa, glumac kojeg su ubili huligani

17. novembra, navršava se 15 godina od kako je na Zelenom vencu od strane navijača Rada pretučen glumac Dragan Maksimović, zato što im je ličio na Roma.

Rođen je u Podujevu 7. februara 1949. Nakon završenog fakulteta, postaje stalni član Narodnog pozorišta u kome je odigrao zapažene uloge u predstavama „Sarajevski atentat“, „Mandragola“, „Britanik“, „Lenjin, Staljin, Trocki“, „Ribarske svađe“. Igrao je u filmovima „Petrijin venac“, „Šmeker“, „Vreme čuda“, „Poslednji krug u Monci“, „Rane“, „Nož“, „Mi nismo anđeli“, „Crni bombarder“, „Lepa sela lepo gore“, kao i u serijama „Otpisani“, „Duvanski put“, „Otvorena vrata“, „Gore dole“…

Tokom 25 godina karijere odigrao je više od 60 filmskih i pozorišnih uloga.

Tog kobnog 17. novembra, pre 15 godina, ispred restorana „Beli grad“, Dragana Maksimovića Maksu su pretukli huligani, na očigled prolaznika. Po rečima prijatelja koji su ga posećivali u bolnici pretučen je, jer su huligani mislili da je Rom.

Početkom februara 2001. godine pao je u komu, a preminuo je 4. februara 2001. od embolije. I posle svirepog napada i tri meseca koja je proveo u bolnici, do samog kraja odbijao je da sarađuje sa policijom i pruži podatke o napadu jer je zahtevao da se, kako je tada rekao, ovi mladi ljudi ne gone krivično.

Izvor: Mondo

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273