Ljubiša Samardžić za N1: Besmisleno je raditi rimejk Valtera

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine danas je počelo snimanje dokumentarca o kultnom film Hajrudina Šibe Krvavca „Valter brani Sarajevo“.

Tim povodom u Sarajevu boravi glumac Ljubiša Samardžić. On danas nije snimao kadrove, već je sa režiserima obilazio mesta na kojima se izvorni film snimao.
Slavni glumac je rekao i da u Kini ima hiljada obožavatelja ovog kultnog filma koji su želeli da posete lokacije na kojima se snimao film.

Ovaj film je pre svega očarao Kinu. Kina je bila na kolenima i ona i dan-danas želi da vidi svaku projekciju. Nova generacija je došla i nije imala pre priliku da vide film, pa su želeli da ga pogledaju. Tako su iz jedne velike televizije, koja ima preko 150 miliona gledalaca, rekli da žele da pozovu nekoga od glumaca ko je živ. To je ustvari mene, nažalost„.

Hajrudina Krvavca smatram tvorcem možda najlepših filmova – ne popularnih, nego ljudskih, toplih, jednostavnih i običnih naša priča„, rekao je za N1 Samardžić.

Besmisleno je snimati rimejk. Protiv koga se sad Kina bori? Protiv koga bi se borila kad bi dovela celokupnu glumačku ekipu? Znači protiv Japana – što je besmisleno, a mi smo se borili protiv fašista i Šibe je profinjeno, fino napravio film koji je mek, uzbudljiv i neponovljiv„, izjavio je Samardžić.

Inače, film „Valter brani Sarajevo“ romansirana je priča o antifašističkom pokretu u okupiranom Sarajevu tokom Drugog svetskog rata i legendi pokreta otpora Vladimiru Periću Valteru.

Bio je među najgledanijim filmovima ikada u Kini, a prema nekim procenama pogledalo ga je skoro milijardu ljudi.

Izvor: N1


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273