Lajbah počeo evropsku turneju u Nirnbergu

Slovenačka grupa započela je evropsku turneju koja nosi naziv „The sounds of music“ (Moje pesme moji snovi) u znak sećanja na prošlogodišnji nastup u Severnoj Koreji gde su izveli svoje obrade pesama iz istoimenog mjuzikla.

Kako prenosi novinska agencija Hina, u medijima u Sloveniji neslužbeni naziv turneje je „po okupiranoj Evropi“, kako bi se ukazalo na to da se u Evropi postavljaju žičane ograde i tehničke prepreke koje dele ljude i svet.

U medijima se navodi da će Lajbah na turneji predstaviti deo programa koji je izveo i u severnokorejskoj prestonici, Pjongjangu, miks novih pesama, kao i starih sa albuma „WAT“ iz 2003. godine, među kojima i „Now you will pay“, „The great divide“, „Das Spiel ist aus“, jer su ponovo aktuelne u vreme izbegličke krize.

Lajbah će turneju nastaviti u Nemačkoj – u dvorani „Kuće svetske kulture“ u Berlinu i nastupaće na festivalu „Pevaj rat“, koji je posvećen godišnjici Prvog svetskog rata.

Veliki završni koncert Lajbah će održati 9. februara u Briselu u dvorani Henri Le Bof. Na tom koncertu grupa će nastupati sa Simfonijskim orkestrom Rado-televizije Slovenije kojim će dirigovati Simon Dvoršak.

Izvor: Novosti


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273