Laibach u Beogradu 9. decembra

Posle Severne Koreje, Laibach dolazi u Beograd. Koncert kontroverznog slovenačkog benda 9. decembra u Mikser house.

Dva meseca nakon što su ušli u istoriju revolucionarnim nastupom u Pjongjangu, kao prvi zapadnjački bend koji je svirao u Severnoj Koreji, slovenački Laibach nastupiće u beogradskom Mikser House-u, 9. decembra (početak u 21h).

Bend koji i posle tri decenije postojanja i dalje opravdava titulu jednog od najautentičnijih muzičkih sastava u svetu, poznat je i po specifičnoj scenografiji i sveopštem konceptu nastupa koji izlazi iz klasičnih koncertnih okvira, što će pokazati i u Mikser hausu.

Za beogradski koncert su pripremili mnogo više od svirke.

Spectre-7-Maya-Nightinghale

Prema saopštenju organizatora, koncert Laibacha će publici doneti jedinstveni audio-vizuelni doživljaj koji će kroz izložbu fotografija, performans i govor iskazati svoj umetnički kredo i nastaviti praksu benda da muziku povezuje sa drugim granama umetnosti koje zajednički i angažovano ironizuju sve – od politike, preko ekonomije do religije.

Njihov poslednji i aktuelni album „Spectre“ započeo je i novo poglavlje u istoriji benda, i predstavlja važan korak napred za grupu koja se politički nikad nije jasno opredelila, ali je konstantno analizirala politiku kroz svoja dela.

Glavni elementi Laibachovog pristupa su: snažne reference na istoriju avantgardne umetnosti, nazi-kunst i socijalistički realizam u vizualnoj umetnosti, deindividualizacija javnih nastupa kao anonimni kvartet odeven u uniforme, konceptualne proklamacije i zvučno moćni scenski nastupi uglavnom označivani kao industrial (pop) muzika.

Ulaznice za koncert dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tixa (Mikser House, Vulkan knjižare, Corner shopovi) po promo ceni od 1.200 dinara koja važi za prvih 200 ulaznica.

Foto: Laibach
Izvor: Mondo


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273