Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_links' is marked as crashed and should be repaired in /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1942

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php:1942) in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/srbtranslatin/srbtranslatin.php on line 213
Krajem marta kreće snjimanje serije o Nemanjićima: Šta mislite, ko će igrati Svetog Savu? | Nostalgija.com

Krajem marta kreće snjimanje serije o Nemanjićima: Šta mislite, ko će igrati Svetog Savu?


Serija o dinastiji Nemanjića, pod nazivom “Krunisanje Stefana Prvovenčanog: Prva nemanjićka kraljevina” počinje da se snima krajem marta.

Kako saznaju “Novosti”, Vojin Ćetković će glumiti Stefana Prvovenčanog, uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, a Vukana Nemanjića glumiće Nebojša Glogovac.

Njihovu polusestru igraće Nada Šargin, a ostale uloge dobili su Sloboda Mićalović, Ivana Mihić, Miodrag Miki Krstović… Serijal će se snimati u produkciji RTS-a, reditelj je Marko Marinković, a scenarista je Goran Mihić.

“Smatram da će ovo biti i najveća produkcija RTS-a ove godine. Nadam se da će svi glumci pristati, a ja sam odbio brojne ponude da bih izabrao baš ovu ulogu i nadam se da nisam pogrešio”, rekao je Vojin Ćetković za Novosti.


Snimanje bi trebalo da traje četiri meseca i to na autentičnim lokacijama među kojima su Studenica i Crkva Svetog Petra i Pavla u Novom Pazaru. Kako otkrivaju Novosti, Smederevksa tvrđava predstavljaće generalne kulise za Hilandar.

Serija će imati 12 epizoda čije se emitovanje može očekivati krajem ove godine, u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

loading...