Koliko je žena palo na njihov šarm nikada nećemo saznati

Pitali smo hrvatske gospođe ko su bili najveći frajeri Jugoslavije i one su odabrale ovih 11 muškaraca

Za njima su žene uzdisale, padale u nesvest, čupale kosu, pisale im strastvena ljubavna pisma a one, odabrane sretnice, završile su u njihovu zagrljaju. O svojim ljubavnim uspesima oni danas, mnogo godina kasnije ne pričaju, ako nešto i spominju to je jako skromno i poprilično umanjeno u odnosu na istinu.

No, priče, svedoci i žene pričaju drugačije. Koliko je žena palo na njihov šarm nikada nećemo saznati, ali smo neke od današnjih gospođa, a tadašnjih mladih dama pitali koji su od njih bili daleko najveći frajeri za kojima su uzdisale.

Naše mame, bake, tete, nekadašnje sekretarice, prodavačice, novinarke… imale su uglavnom dosta slične odgovore prema kojima smo složili ovu listu. Popis 11 najmuškaraca nije složen po važnosti, jer svaka žena, znamo, ima svog slatkog favorita.

Frano Lasić
frano1

Postoje brojne priče, iako ih Lasić nikada nije potvrdio ali ni opovrgnuo, da su za njime žene doslovno čupale kosu i na sve moguće načine pokušavale da ih glumac primeti. Nedavno se po četvrti put oženio, a o njegovim uspesima oduvek se priča te se Lasić smatra jednim od najvećih zavodnika s ovih prostora.

No, on je uvek tu titulu spremno odbacivao te nikada nije želeo govoriti o broju žena u svom životu. “Kada sam bio mlađi, bilo ih je više, kao i kod mojih vršnjaka, a s godinama nešto manje. No, pravi gospodin se time ne hvali i ne komentira bivše ljubavi”, džentlimenski je jednom rekao.

Dragan Nikolić
dragannikolić

S Milenom Dravić je u braku više od četiri decenije, te su niz godina važili za najlepši glumački par stare Jugoslavije. No, isto tako godinama su bili na meti tračeva i raznih priča da se rastaju. Dragan je tako jedom priznao da poznanike na ulici pozdravlja rečima – „još smo zajedno„. Nikolić je nedavno završio u bolnici zbog problema sa zdravljem, no u međuvremenu se počeo oporavljati.

Momčilo Bajagić Bajaga
bajaga-m-10

Osamdesetih godina Bajaga je važio za najboljeg frajera na jugoslovenskoj muzičkoj sceni. Uvek je negovao imidž dobrog i pristojnog dečka i žene su jednostavno na to padale. Bio je miljenik ženske publike, a koncerte Bajage i Instruktora uvek je pratila armija euforičnih obožavateljki.

Žarko Laušević
718full-zarko-lausevic

Osvojio nas je brojnim ulogama u filmovima poput „Sivog doma“, „Braća po materi“, „Dogodilo se na današnji dan“, „Kaži zašto me ostavi“, „Oficir s ružom“ za čiju je ulogu dobio i Zlatnu arenu na Pulskom filmskom festivalu. No, većinu žena je osvojio svojim šarmom i seksepilom koji je u potpunosti došao do izražaja u filmu “Oficir s ružom”. Mnoge žene su bile ljubomorne na Kseniju Pajić koja je bila njegova filmska partnerka te imala prilike uživati u njegovih zagrljajima, iako su oni bili samo za kamere.

Zdravko Čolić
zdravko

Pevač pre nego što je uplovio u brak sa suprugom Sandrom, bio je veliki zavodnik i slomio je mnoga ženska srca. A o tome najbolje govore i mnoge njegove pesme posvećene ženama. “Za mene svako žensko biće ima posebnu energiju. Mislim da su sve žene predivne, da je svaka žena kraljica. Sve one imaju ono nešto, te svakoj treba posvetiti pažnju i poštovanje” rekao je legendarni i neponovljivi Čolić.

Boris Dvornik
boris_dvornik_1366096901_670x0

Jedan od naših najvećih glumaca, ljubav svog života suprugu Dianu, upoznao je u Splitu, posle premijere „Devetog kruga“. Ona je tada imala samo petnaest ipo godina. No, Boris je jednom prilikom priznao da je prvi put ugledao na Pjaci kada je bila okružena prijateljicama i samo je čekao prvu priliku da bude sama kako bi joj prišao i osvojio njeno srce.

Velimir Bata Živojinović
bata1

Mogao je imati mnoge žene, no legendarni glumac Bata Živojinović imao je Julianu – Lulu. Njih dvoje dele oko 60 godina zajedničkog života. Glumio je u više od 250 filmova i nekoliko desetina TV serija, a uvek je isticao da je njegova Lula osnova njegovog sretnog i stabilnog života kada se ugase svetla reflektora.

Goran Bregović
Brega

Prozvali su ga i Kazanovom Jugoslavije. Za njim su jurile horde obožavateljki, a mnogim ženama koje su prošle kroz njegov život posvetio je pesme, Alki Vujici pesmu „Pediculis Pubic“, a Ljiljani Tici „Bitangu i princezu“. I sam je priznao da su na njega žene oduvek bile slabe.

No, priznao je i da ne veruje u to da se žene zavode. U jednom intervjuu istakao je da smatra da su one te koje biraju. “Muškarci samo misle, ili ih žene jednostavno ostave u tom uverenju, da su oni ti koji zavode”, izjavio je muzičar.

Vlado Kalember
kalember

Na vrhuncu slave Srebrnih Krila dobijao je hiljade pisama, obožavateljke su ludele za njim. Cure su na njegovim nastupima padale u nesvest, po jednom koncertu hitna pomoć bi imala na desetine intervencija. No, on džentlmenski nikada nije želeo otkriti koliko žena je osvojio, nego čak tvrdi da je često bio usamljen.

Slobodan Boba Živojinović
boba

Bio je s puno žena. To nikada nije rekao on sam, već njegova supruga Lepa Brena. “One koje ga nisu probale izgubile su dosta, a one koje su bile s njim dobile su dosta. Verovala sam da je i posle svih onih s kojima je bio i za mene ostalo malo. Kada smo se upoznali, svi su mi govorili da je on zavodnik i da je bio s puno žena, ali meni je to bio izazov”, izjavila je pevačica jednom prilikom. U braku su više od 22 godine, a strast koja je među njima bila izuzetno snažna, tvrde oboje, još uvek traje.

Nebojša Bakočević
nebojša

Pamtimo ga kao Darka iz filma ‘Kako je propao rokenrol’, a osim što je osvajao Anicu Dobru na filmskom platnu i izvan filma osvajao je žene. To je i sam priznao izjavivši da je lud za ženama. “Akademiju sam upisao zbog žena. U životu me zanimaju isključivo dve stvari: hrana i žene. Za Oskara me boli uvo. Volim vesele, lepe i pametne žene. Još je davno Leonard Cohen napisao da će žene jednog dana preuzeti sve u svoje ruke, a muškarci će se baviti svojim detinjastim poslovima, kao što su umetnost, poezija… One ionako održavaju ovaj svet u životu”, izjavio je u jednom od svojih retkih intervjua.

Izvor: Telegram

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273