Karolin Marfi: Šest pravila za zdraviji život vladarke modnih pisti

Supermodel devedesetih godina primer je kako se i nakon četrdesete godine može izgledati besprekorno. Da bi zadržala ovakav izgled Karolin se pridržava strogih životnih pravila koje je podelila sa čitaocima Voga.

Na greškama se uči: Tajne dobrog izgleda Sofije Vergare

Opuštanje pred spavanje

Zbog prirode posla američka manekenka puno putuje, ali gde god da se nalazi ima način kako da se opusti pred spavanje. Nikada ne koristim telefon pred spavanje, već čitam. Tako mi se spušta adrenalin, poručuje ona. Topla kupka je nezaobilazan deo rituala opuštanja pred san, ali takođe preporučuje mirišljave sveće koje deluju umurujuće.

Ukoliko želite da smršate, nipošto nemojte ručati u ovo vreme

Čepići za uši protiv buke

Sigurno se i vama dogodilo da vas u uspavljivanju ometa buka koju, ma koliko se trudili, nikako ne možete da ignorišete. Manekenka voli da spava u potpunoj tišini zato uvek uma čepiće za uši protiv buke, koji joj san čite kvalitnijim, a samim tim i dane produktivnijim.

Prirodno i jeftino: 3 leka za smirivanje upale grla po preporuci naših baka

Sezonska hrana

Poznata manekenka voli da se na njenom meniju nađe čorba od telećih kostiju, i tvrdi da je to trik kom pribegava da bi ostala zdrava tokom zimskim meseci. –Ona obiluje hranjivim materijama i mastima, a u nju uvek dodajem povrće, tvrdi ona. Ako ima neodoljivu  za slatkišima, trudi se da odoli pa pojede jabuku ili neko drugo voće koje joj je pri ruci.

Da li treba uzimati suplemente vitamina D?

Suplementi

Karolin energiju nadoknađuje suplementima vitamina, jer tvrdi da na taj način održava dobro zdravlje tokom čitave godine.

Resetovanje misli

Kroz višegodišnju meditaciju manekenka je pronašla način da se oslobodi svih negativnih misli koje je opsedaju tokom dana. -Najzdravija stvar koju možete da uradite za sebe u jednom danu, je da neko vreme sedite zagledani u jednu tačku. Odgovarajuća muzika će vam pomoći da se opustite. To je ritual koji se nalazi na kraju svakog mog dana, rekla je Karolin.

loading...