Iznenađujućih 10 načina za upotrebu soli koji će vam život učiniti lakšim

Jedan od začina koji se najviše koristi tokom pripreme jela.Ipak, malo je poznato da osim u kuhinji so možete koristiti i na mnoge druge načine. Portal Zadovoljna.hr donosi deset upotreba soli koje život čine lakšim.

Šta je zajedničko svim mladolikim ženama?

1. Sprečava stvaranje buđi na zavesi za tuš

Nakon kupovine, zavese za tuš operite je u slanoj vodi, na taj način ćete se osigurati da se buđ nikada neće pojaviti na njoj.

2. Vraća sjaj bakru

Korišćenje soli pri čišćenju bakarnih predmeta odlična je ideja. Pomešajte začin sa sirćetom i brašnom, ili samo dodajte malo limunovog soka  i trljajte podlogu koja je izgubila sjaj.

Sadrži samo 26 kalorija:  Svima dostupno blago koje nepravedno ignorišemo

3. Smanjuje prskanje ulja

Posipajte malo soli u tiganj pre nego što krenete da pržite meso ili ribu jer to će smanjiti prskanje vrućeg ulja.

4. Uklanja neugodnan miris obuće

Neugodnog mirisa obuće možete se rešiti pomoću stavljanja platnenih kesa punih soli u par cipela ili patika. Ostavite vrećice u obući nekoliko sati i miris bi se do tada trebao poboljšati. Takođe, so možete i prosipati unutar svoje obuće, ostavite da odstoji, pa kasnije protresite obuću.

5. Sprečava da voće i povrće potamni

Ako želite da sveže kriške povrća i voća takve i ostanu, držite ih u posudi punoj slane vode.

6. Uklanja miris luka s ruku

Nije lako osloboditi se mirisa belog luka nakon kuvanja. Ipak, i za to postoji jednostavno rešenje.. Umočite ruke, protrljate ih u celosti sa solju, pa ih zatim isperite.

Zašto je vrlo važno jesti sporo?

7. Služi kao prirodni osveživač vazduha

Kako biste napravili prirodni osveživač vazduha potrebno vam je pola šoljice ili cela šoljica soli te 20 do 30 kapi eterničnog ulja ili ružinih latica. Rasporedite sastojke u male posude i uživajte u svom novom osveživaču prostorija.

8. Brzo gasi kuhinjski plamen

Ako vam se zapalila mast u kuhinji, samo nasipajte soli na nju. To će preseći dotok kiseonika i ugušiti plamen. Uvek dobra ideja imati posudu soli pokraj sebe dok pripremate jelo na masti.

Simptomi koji otkrivaju problem sa anemijom

9. Čisti peglu

Kako biste uklonili mrlje s pegle, stavite je na najvišu temperaturu, pospite malo soli na komad smeđeg papira pa sa vrućom peglom prođite preko soli i papira.

10. Sprečava mraz na prozorima

Protrljajte unutrašnju stranu prozora sa sunđerom umočenom u slanu vodu i mraz se neće skupljati.

 

 

loading...