Ispovest Željka Joksimovića: Moja porodica je trpela zbog moje karijere, tata se zadužio 20.000 maraka

Željko Joksimović možda danas ne bi bio na samom estradnom vrhu da nije njegov otac pre više od 40 godina podigao kredit od skoro 20.000 maraka da bi njemu kupio harmoniku.

Danas Joksimovića povezujemo sa glamurom, uspehom, novcem, međutim u emotivnoj ispovesti on je otkrio kako je došlo do svega toga.

Moja porodica je zarad moje karijere i mog napredovanja trpela. Kada sam krenuo u srednju muzičku školu, profesorka koja mi je držala časove je rekla da na stolu mora da joj stoji jedna posebna harmonika – morino 6 – honerica, da bi ona uopšte počela da radi sa učenikom. Ta harmonika je koštala 19.500 maraka. Za nas čitavo bogastvo. Pošto nismo imali toliko para, tata je morao da podigne kredit, da se zaduži kako bi mi kupio harmoniku. Zbog svega toga sam im zahvalan. Sve što imam dugujem njima”, priznaje Joksimović.

Željko se seća momenta kada je njegova porodica otkrila da on poseduje muzički talenat.

“Počeo sam da sviram neku melodiju po osećaju. Prva je to čula moja baba koja je sve ispričala mom ocu. Tata je čuo kako sviram, a potom je izjurio iz kuće. Vratio se na pola sata sa harmonikom u ruci. Otac je ušao na vrata i pitao: Da li ima Željko Joksimović u ovom stanu? A potom mi dao harmoniku. Kasnije sam saznao da je tog dana dobio platu i da ju je celu potrošio kako bi meni kupio prvu harmoniku. Čuvam je i danas, isto miriše kao tada”.

loading...