Ispovest Ljupke Stević: Strahujem za život, strašno je kad znam da su mi se lopovi šetali po kući

Za 20 dana dva puta su provalili u moj stan i odneli muzičku opremu, nakit i pištolj. Ispod ograde su iskopali kanal i upali kroz prozor dok sam spavala u drugoj sobi, otkriva Ljupka

Užasno je kad ujutro primetite da je neko bio u vašem stanu dok ste vi spavali! Živim u strahu i plašim se za život jer su drski lopovi već dva puta za 20 dana provalili u moj dom. Odneli su mi muzičku opremu, nakit i pištolj, priča Ljupka Stević – pevačica i Informerovo zaštitno lice.

Prvi put kad su lopovi provalili u njen stan na beogradskoj opštini Voždovac, ona je spavala u svojoj sobi i nije ih čula. Drugi put, u nedelju uveče, bila je u kafiću.

To kišovito veče pamtiću dok sam živa! Otključala sam vrata stana i skamenila se! Sve stvari su bile ispreturane, nameštaj prevrnut, obijena vrata terase… Na podu blatnjavi tragovi razbojnika i otisci prljavih ruku po zidovima. Istrčala sam napolje… Toliko sam se tresla od straha da mi je telefon ispao iz ruke – otkriva Ljupka.

Uspela je, kaže, nekako da se sabere i pozove policiju. Patrola je stigla za nepunih desetak minuta. Krenuo je uviđaj, uzimanje otisaka sa ispreturanih fioka, izmazanih komada nameštaja…

50267_ljupka01-insider-novak-djurovic_f

Lopovi su mi odneli ručne satove i drugi nakit, ali ono što je najgore, ukrali su mi pištolj! Te noći nije bilo šanse da od straha prespavam u stanu. Prenoćila sam u hotelu, a sutradan je već bilo lakše jer su mi došli roditelji. Eto, taman sam počela da se oporavljam od prve provale… Prestala sam da se budim noću i unezvereno šetam po stanu, kad me ponovo zadesi ista nesreća – prepričava pevačica dramu kroz koju prolazi.

Pre 20 dana provalnici su, kaže, u stan ušli tako što su iskopali rupu u ograđenom dvorištu iza zgrade.

Otvorili su kuhinjski prozor i iz dnevnog boravka, dok sam spavala u sobi, izneli kompletnu muzičku opremu – kutije, miksetu, kablove… Kad sam se probudila, imala sam šta i da vidim! Komšije su mi rekle da su čule kako je neko u ranu zoru otključavao moja ulazna vrata, ali nisu reagovale – dodaje ona.

Još istog jutra policija je obavila uviđaj, ali kako tada nije utvrđen način na koji su lopovi upali, na Ljupku je pala sumnja da je namestila krađu.

Prihvatila sam da idem na detektor laži! Ispitivana sam na toj mašini sedam dana kasnije u sedištu beogradske policije. To je vrlo neprijatno iskustvo… Pitanja su se gomilala, a većina nije bila vezana za obijanje stana. Ispitivana sam za upucavanje jedne žene, za slupani „bentli“, krađu, drogu, a mnoga pitanja bila su vezana za moj privatni život. Odgovorila sam na svako postavljeno pitanje. Trajalo je to puna dva sata i na kraju mi je rečeno da sam „prošla“ poligraf. Pored stresa koji sam doživela zbog lopova, doživela sam i stres na ispitivanju jer su se inspektori prema meni ophodili kao prema kriminalcu – ogorčena je Ljupka.

50266_ljupka-insider-novak-djurovic_f

Foto: Novak Đurović
Izvor: Informer


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273