Infoklinika: Šta je važnije – vrhunska medicinska oprema ili stručnjak?

Ova rubrika, koju na našem portalu možete pratiti svakog ponedeljka od 12 h, realizovana je u saradnji sa emisijom Infoklinika koja se emituje nedeljom od 11 sati na kanalu Pink 3.

Koliko ste puta čuli preporuku poput: “On je odličan lekar, obavezno idi kod njega”? Ili: “Najpouzdanije je da odeš u onu novu ordinaciju, tamo imaju aparate najnovije generacije?” To može kod pacijenta izazovati nedoumicu i zabunu. Zato smo odlučili da postavimo pitanje: šta je važnije – vrhunska oprema ili stručnjak?

Foto: Guliver/Getty Images

Odgovor smo potražili od dr Ane Miholjčić, direktorke Opšte bolnice Analife iz Zemuna. “Ako ovo pitanje postavite nekome ko ima skromnu opremu, on će sigurno odgovoriti – dobar lekar”, kaže dr Miholjčić. “Ali ako to pitanje postavite meni, koja dolazim iz kuće koja je od svojih početaka nabavljala vrhunsku opremu za sve oblasti medicine kojima se bavi, onda ću vam reći: Izuzetno je važno da imate dobru opremu. Ali, mnogo je važnije da imate vrhunskog stručnjaka, koji će umeti tu opremu da koristi na najbolji način.”

Kompletnu priču sa dr Miholjčić potražite u novoj epizodi emisije Infoklinika.

Pored toga, u ovoj emisiji saznaćete više i o:

  • * Zdravstveni sistem Srbije bogatiji je za najsavremeniji skener koji je počeo da radi u Kliničkom centru Srbije
  • * Na Klinici za kardiologiju Vojno-medicinske akademije uspešno je urađeno pet interventnih procedura krioablacije – lečenja srčanih aritmija tehnikom hlađenja. Gost: Mr sc. med. Ognjen Gudelj, načelnik Odeljenja za aritmologiju i elektrofiziologiju srca VMA
  • * Kako radi aparat za blistav sjaj lica i čišćenje kože – Innofacial?

Pročitajte i… Imate li sindrom nervoznog srca? Ova pitanja to mogu otkriti

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

loading...