„Indexi i prijatelji“ oduševili punu dvoranu „Lisinski“

Aleksandra Kovač pobegla iz bolnice da bi nastupila. Prepuna dvorana „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu preksinoć je uživala u koncertu posvećenom velikoj sarajevskoj grupi – „Indexi i prijatelji – Da sam ja netko“.

 

 

Među izvođačima koji su pevali antologijske hitove „Indexa“ bili su Dado Topić, Željko Bebek, Boris Novković, Goran Karan, Amel Ćurić, Fadil Redžić, Kornelije Kovač, Ranko Rihtman. I dok je publika uživala u sjajnom programu, ni slutili nisu da se iza kulisa odvija prava drama. Naime, pevačice Jelena Tomašević i Aleksandra Kovač otrovale su se hranom, a tegobe u stomaku javile su u momentu kada su s ručka krenule u dvoranu na probu.

560b9dfc-1c44-4fcb-ac00-11400a0a0a64-dado-topic-indexi
Dado Topić

Obe su se osećale toliko loše da je u „Lisinski“ pozvana Hitna pomoć, koja je na licu mesta ukazala pomoć Jeleni, dok je Aleksandra prebačena u bolnicu. – Ipak, i pored zaista teške situacije, obe su me oduševile svojom profesionalnošću. Aleksandra je u 20.30 sati pobegla iz bolnice da bi nastupila. Izvela je „Jutro će promijeniti sve“, što je publika nagradila ovacijama. Snage za drugu pesmu nije imala – priča nam Tomislav Kašljević, producent projekta „Indexi i prijatelji“.

560b9dbd-9744-44a1-82dc-11070a0a0a64-jelena-tomasevic-indexi
Jelena Tomašević

Jelena je u hotelskoj sobi bila do 20.20 sati, kada je prikupila svu snagu, stigla u dvoranu te izvela „Žute dunje“. – Iako mi je zaista žao zbog svega što se desilo Aleksandri i Jeleni, sretan sam jer je koncert bio sjajan. Kao da postoji obrazac u Zagrebu kada su ovi koncerti u pitanju, jer su puni emocija, dobrih vibracija, jednostavno fantastični su – govori Kašljević.

„Indexi i prijetlji“ od 2007. godine održavaju se u regionalnim centrima i Kašljević priznaje da kod njega, kao autora i producenta projekta, postoji strah da bi se ova priča mogla potrošiti.

560b9de1-562c-4b68-918a-11070a0a0a64-bebek-indexi-2
Željko Bebek

Ali, publika me i ovog puta demantovala i naravno da sam ponosan jer ovo je fantastičan uspeh – ističe Kašljević.

Poslednji je na koncertu nastupio Amel Ćurić te izvedbom numere „Da sam ja netko“ oduševio publiku.

560b9cfb-cf78-4d48-94fb-10510a0a0a64-amel-curic-indexi
Amel Ćurić

Na ovaj način hteo sam poručiti kako na mladima svet ostaje i da će „Indexi“ i dobra muzika nastaviti živeti. Hteo sam i ljudima pokazati kako Amel peva, jer sam ponosan na sve one koji su došli iz BiH – rekao je Kašljević, inače rođeni Zeničanin sa zagrebačkom adresom.

Autor: L. S. R.
Izvor: Avaz
Foto: Avaz


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273