Hanka Paldum primila presudu zbog optužbe da je mučila logoraša u BiH

Opšinski sud u Sarajevu doneo je presudu po kojoj su Dušan Tomić i Goran Golub dužni da isplate pevačici Hanki Paldum 2.000 evra za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda i 340 evra za troškove parničnog postupka, piše u presudi ovog suda.

Goran Golub, koji je bio zarobljen u logoru Silos u Tarčinu, rekao je da ga je pevačica 1993. fizički maltretirala, što mu je prouzrokovalo trajna oštećenja. Prema tim navodima, Hanka Paldum mu je navodno naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom “zgnječila spolni organ”, zbog čega, kako je rekao, kasnije nije mogao imati decu.

Dušana Tomića, prvooptuženog i inače advokata Gorana Goluba, pevačica je tužila zbog širenja i plasiranja ovih navoda u javnost.

Pevačica je više puta na sudu rekla da nikada nije videla Goluba i da ga nije fizički zlostavljala 1993. godine, kako on tvrdi. Rekla je da je tokom rata u BiH samo jednom napustila Sarajevo.

“Bilo je to septembra 1993. kada sam, zajedno s još nekoliko pevača iz umetničke čete, išla na linije kako bismo se družili i pevali našim borcima na slobodnim teritorijama. Tokom tog putovanja nijednom nisam srela bilo kakvog zarobljenika, a kamoli da sam nekoga maltretirala”, rekla je tada Hanka Paldum.

Kad sam čula tu vest bila sam u šoku, na samu pomisao da bi neko mogao te gnusne stvari da uradi, nasekiralo me je. Tada sam samo rekla to je samo laž. Tužila sam Goluba da bi se dokazala pravda. U momentu kada sam čula da osetila sam veliku rados i sreću da je konačno pravda zadovoljena“, zaključila  je pevačica posle presude.

loading...