Hajde da se volimo

Pre tridesetak godina pričao se vic: „Kako će se u budućnosti odgovarati na pitanje ko je Milka Planinc? To je bila predsednica Saveznog izvršnog veća SFRJ u vreme Lepe Brene!

I svi su tada mislili da je vic duhovit jer se zasnivao na apsurdu, a pokazalo se da je tačan. Zapravo i nije, jer bi malo ko sada znao ko je drugarica Milka, koja je nekada bila „Bog i batina” u politici.

A Brenu smo mogli 31. decembra prvo da gledamo u filmu „Hajde da se volimo” na RTS 1, zatim je oko ponoći pevala ispred Skupštine u Beogradu (prenos na TV Studiju B) u novogodišnjem programu RTS pevani njeni najveći hitovi. Blistala je u Grandovom veselju, reprizama novogodišnjih emisija na Pinku, u „Ekskluzivu” na Prvoj, u emisiji snimljenoj u njenom domu a prikazanoj na njenoj TV Grand… To su mogli da vide oni koji su propustili da odgledaju sve „Žikine dinastije” na raznim programima. Jer, svega je bilo, samo domaćeg humora ni za lek.

Istraživanja su pokazala da smo četvrta zemlja u svetu po broju depresivnih osoba. Pa da nas naglo „ne preseče!”

Javni servis je snimio Novogodišnji program – spoj njihovih TV lica i osvedočeno dobrih pevača, posebno mlađe generacije, što je bio dobar potez.Svi komplimenti muzičkim urednicima na odličnom izboru pesama. Ljubiteljima kvizova, sigurno je bio izazov da pogađaju kako se koji pevač iz „mlade garde” zove. Bilo bi lepo da su bili potpisani. Šteta što je RTs odustao od nekadašnje tradicije da se ulazak u novu godinu obeleži čestitkom koju je gledaocima upućivala popularna TV ličnost. To je sada mogao odlično da uradi Branko Veselinović koji je imponovao i pevanjem i ponašanjem pred kamerama u svečarskom programu. Njemu bismo,možda, poverovali da nas čekaju bolji dani!

Krajem godine ostadosmo bez dva rijalitija. Prvo je završen „Veliki brat” pobedom ćutljivog Darka Petkovskog iz Kumanova a onda je opustelo i imanje u Lisoviću na kojem su se svađali, čupali, pljuvali, psovali i vređali učesnici „Farme”. Pobedu je odnela Stanija Dobrojević. Bilo je krajnje neizvesno: da li će pedeset hiljada evra pripasti klaberki ili starleti. Za one manje upućene, klaberka je zanimanje ili profesija, svejedno, devojke koja noći redovno provodi po klubovima. Za devojke koje često idu u biblioteku ili univerzitetsku čitaonicu još ne postoji naziv. I bolje, možda bi im se rugali. Ali, „Parovi” na TV Hepi još traju a do kada će, ne zna se kad će,kao ni za Đeknu. Po sistemu spojenih posuda, u njih se prelivaju oni iz rijalitija koji je završen. Na žalost pogrešili su svi i koji su tvrdili da će rijaliti programi brzo proći. Tako se verovalo i za korov ambroziju!

Kada bi ovo društvo bilo pametno, a nije, ne bi se gubilo vreme na moralna zgražavanja i epska naricanja, već bi se ograničilo emitovanje najlošijih programa samo u zonu kasnih noćnih sati…. Na delu je kulturološko – profitnopolitički projekat dovođenja Srbije u stanje obamrlosti i pretvaranja celokupne javne i medijske sfere u polugu za proizvodnju stajskog đubriva kojim se građani zatrpavaju. Ako neko deset sati dnevno emituje rijaliti programe, ako tabloidne novine žive od junaka tih programa, ako ti junaci postaju idealno tipski modeli današnje Srbije, svako društvo ima pravo na samoodbranu. Ako je društvo nemoćno, država mora da odluči o premeštanju tih programa u sate kada se emituju pornografski sadržaji. To je izjavio Aleksandar Tijanić u „Politici” 23. januara 2011.

A na Badnji dan Pink je u poslepodnnevnim satima prikazao najopskurnije scene golotinje,tuče i eksplicizne priče o seksu sa netom zavšene Farme.

Sigurno su se i ateisti krstili.

Izvor: Politika


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273