Evo kome je posvećena i kako je nastala pesma Dina Merlina – „Da šutiš“

Pesma Dina Merlina koju ste sigurno čuli barem jednom – “Da šutiš“ krije priču koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ona je posvećena ženi poznatog bosanskog pevača.

Emka Huseinbegović bila je supruga poznatog bosanskog pevača, Eldina Huseinbegovića. Bili su lep i srećan par, međutim, Emka se razbolela. Njoj je dijagnostikovana multiplaskleroza. Iako neki uspevaju da dožive duboku starost uprkos težini ove bolesti, Emka nije uspela dugo da se odupire bolesti i drži je pod kontrolom.

Prvo su počele da joj otkazuju motorne funkcije i završila je u invalidskim kolicima. A zatim je oslepela. Ljubav i posvećenost prema supruzi bili su kantautoru Eldinu Huseinbegoviću motiv da napiše neke od svojih najlepših pesama. Jednu od njih, „Da šutiš“, koju je otpevao Dino Merlin.

Tom prilikom Eldin je rekao: “Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album. Moja žena je slepa i u kolicima je. Kad bih mogao vratiti vreme i kad bih znao da će oslepeti i biti u kolicima, opet bih je oženio“.

U aprilu 2013. godine, nakon nekoliko godina borbe protiv ove mučne bolesti, Emka je preminula. Eldinovi poštovaoci i obožavaoci širom sveta upućivali su mu reči podrške i utehe, a „rahmetli Emki“ poželeli „lijep dženet“.

Tri meseca nakon njene smrti, Eldin se ponovo oženio Novopazarkom Sezan, sa kojom je kasnije dobio ćerku. Na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, iako ih je nekada bilo puno, više nema nijedne Emkine fotografije.

 

Izvor: Svet Plus


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273