„Enklava“ razbija! Tri nagrade za srpski film na festivalu u Nemačkoj

Film „Enklava“ reditelja i scenariste Gorana Radovanovića nastavlja da niže uspehe na međunarodnoj sceni, a najnoviji je postigao na 20. Međunarodnom festivalu dečjeg i omladinskog filma u Kemnicu (Nemačka) gde je osvojio tri najznačajnije nagrade

„Enklava“ je apsolutni pobednik ovog festivala, održanog od 5. do 12. oktobra. Osvojila je Gran pri Keminca, što joj direktno osigurava bioskopsku distribuciju u Nemačkoj.

Takođe je dobila Nagradu žirija Međunarodnog udruženja filmskih kritičara Fipresci, kao i priznanje Najbolji evropski film po oceni žirija: Jury of the European Children“s Film Ašociation (ECFA) – ECFA Award.

U snažnoj i emotivnoj drami o životu srpske zajednice u jednoj enklavi na Kosovu i Metohiji glavne uloge igraju dečaci Filip Šubarić i Denis Murić, kao i poznati glumci Nebojša Glogovac i Anica Dobra.

Film je započeo uspešan festivalski put u Srbiji i inostranstvu ove godine na Festu, a prošlog meseca je izabran za našeg nacionalnog kandidata za Oskara.

 

Izvor: Informer


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273