Džez i rep u jednom: Marčelo i „Napeti Quintet“ prave nešto neviđeno u Domu omladine

Nikad niste čuli Marčela kako nastupa uz džez muziku? Onda večeras pravac Dom omladine, jer vas tamo čeka pravo iznenađenje.

Prostor Doma omladine će večeras ugostiti poznatog beogradskog repera Marčela, koji će prvi put nastupati sa svojim džez bendom „Napeti Quintet“, povodom obeležavanja Svetskog dana džeza.

Koketiranje sa džezom bilo je prisutno već u nekim pesmama sa drugog albuma, i u tih deset godina, od tada do ove pete ploče, džez je ostao dragi poznanik sa kojim se rado srećemo, s tim što Napet šou beleži naš najozbiljniji susret do sada: većina muzičara koji su nam pomogli da kompozicije i tekstove pretvorimo u prave, punokrvne pesme jesu upravo iz džezerskog miljea – kaže Marčelo.

On je oduvek eksperimentisao sa različitim zvucima u svojoj muzici, zbog čega je nailazio na neodobravanje od mnogih kolega. Ipak, Marčelo je u svojoj raznolikosti uspeo i probio se na sam vrh muzičke scene u Srbiji.

Srpski reper je sad pripremio nešto sasvim drugačije, pa večeras njegove rep stvari možete čuti u džez varijanti uz pomoć probranih džez umetnika koji će za ovu priliku nastupati pod nazivom „Napeti Quintet“, po ugledu na Marčelov najslušaniji album „Napet šou“. Pred večerašnji nastup u Domu omladine on kaže da je i više nego uzbuđen.

Marcelo-&-Napeti-Quintet-1_1000x0

Reč je o jednočasovnoj svirci koja uključuje pesme pravljene u “džezi” maniru, ali smo i neke koje originalno nisu takve za ovu priliku prearanžirali, potpuno uvereni da efekat “vidi šta smo ti uradili od pesme, publiko” neće otići u krivu stranu. Za klavijaturama je Aleksandar Jovanović Šljuka, Radetov profesor klavira i pravi dobri duh Napetog šoua; na basu je naš stari prijatelj Marko Fabri, sa kojim smo svirali u svom ranijem sastavu Shock orchestra; trubu će svirati Miša Nikolić, čovek koji je svu melanholiju pesme “Šankeru” svojim instrumentom dočarao daleko više nego ja rečima; bez violine Filipa Krumesa Napet šou je potpuno nezamisliv, pa tako i ovaj bend; sa Aleksandrom Cvetkovićem Dramom, divlje genijalnim bubnjarem, ranije nismo radili, ali je to defnitivno jedno od onih kapiranja na prvi takt. Zapravo, takva je čitava ova priča: došli smo na prvu probu i naprosto zasvirali..

Cena karte za večerašnji džez „Napeti šou“ je 600 dinara.

 

Izvor: 24sata


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273