Dvanaest godina nakon smrti legendarnog voditelja Dara priznaje: Minimaks je zauvek moj zaštitni znak!

Na današnji dan pre 12 godina preminuo je Milovan Ilić Minimaks, radio i TV novinar i pisac. Bio je prvi voditelj tok-šoua u Jugoslaviji, čuvene “Minimaksovizije“, u kojoj su gostovali bukvalno svi: pevači, sportisti, glumci, političari.

Tada se znalo: ako želiš da uspeš u karijeri, moraš gostovati kod Minimaksa. Pomogao je mnogima, a gostovanja kod njega nikad neće zaboraviti ni Dara Bubamara.

“Minimaks mi je mnogo pomogao. Bila sam njegova glavna muza. Upoznali smo se još dok sam bila u bendu Košava sa Dunava. Svirali smo na Tašu, on je imao radijsku esmisiju “Tup-tup“, u kojoj nas je predstavio. Rekao je “Svetom sida hara, a Beogradom Dara Bubamara!“ Gurao nas je baš dugo, onda smo snimili hit “Košava“ i gostovali kod njega na televiziji. Tada su svi videli koliko sam otkačena i zabavna. Moja karijera je posle toga rasla, a njegovi šou-programi bili su sve gledaniji. Stvarno smo bili spoj”, priča Dara za Kurir.

Kaže da često pomisli na njega, pogotovo kad gleda TV emisije.

“Nije se još rodio tako duhovit čovek kao što je bio on. Sve ovi posle njega nisu toliko jaki i originalni, niko nije mozak kao što je bio Minimaks. A bio je i izvrstan čovek, prijatelj, uzoran suprug i otac. Mislim da je prerano otišao. Ceo život će on biti moj zaštitni znak. Ljudi koji su ga voleli i dan-danas ga se sećaju s velikom ljubavlju i tugom”, kaže setno Dara Bubamara.

Milovan ilić Minimaks preminuo je 9. februara 2005. od raka jetre u bolnici u Padovi. Mesec i po pre njega od raka kostiju umrla je njegova supruga Biljana, a Mića je otišao na onaj svet ne saznavši za to, jer mu nisu saopštili iz razumljivih razloga.

“Mića je umro na dan kad su njegovoj ženi Biljani davali četrdesetodnevni pomen. Sećam se da je tada neko rekao “Žena je došla po njega da se više ne muči.“ Baš tužno”, seća se Zorana Pavić.

Minimaksov sin Vladimir, nekada poznat i po rep nadimku Ila, uspešno je operisao tumor pre tri godine. Voditelj s Biljanom ima i ćerku Anu, a iz prethodnog braka sina Igora.

loading...