Dva dana Kries-a u Vintage-u

Nakon rasprotanog koncerta pre godinu dana, hrvatski sedmočlani etno sastav Kries predvođeni Mojmirom Novakovićem ponovno će nastupiti u Vintage-u, ovoga puta na duplom koncertu, 11. i 12. februara.

Nastali su krajem 2002. i od tada nadahnuće pronalaze u melodijama i tekstovima tradicionalnih pesama, u slovenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih instrumenata.

Dosadašnjim delovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora.

Prvi album „Ivo i Mara“ objavljen je 2004. a četiri godine kasnije izlazi drugi album „Kocijani“ u saradnji s Martinom Swanom kao muzičkim producentom. Trenutno završavaju treći album čiji se izlazak očekuje u prvoj polovini ove godine.

Ulaznice za četvrtak (11. februara) su rasprodate, a za petak se mogu kupiti u pretprodaji po ceni od 50 kuna u Dirty Old Shop-u. Na dan koncerta iznosiće 60 kuna.

 

Izvor: Muzika.hr


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273