Duo moderato večeras u Sava Centru

Duo moderato održaće večeras u Centru „Sava” koncert pod nazivom „15 godina sa vama”. Na sceni će nastupiti Mima Vrbanić (violončelo) i Milan Ignjatović (gitarista i kompozitor)

Pred koncert predviđena je projekcija novog video-spota snimljenog pod pokroviteljstvom opštine Bor, a gosti koncerta biće: Bojan Čukić (pijanista) i Dragoljub Firulović – Firul (vokal).

Duo moderato objavio je do sada četiri CD-a: „Mikano”, „Igra za dvoje”, „Intima” i „Post Scriptum” u izdanju PGP-RTS.

Osnovna muzička ideja, koju neguje ovaj duo, zasnovana je na stilizaciji i obradama etno pesama Srbije i šireg prostora Balkana, a na repertoaru imaju autorske kompozicije, inspirisane srpskim umetničkim nasleđem.

Sarađivali su sa Oliverom Njegoom, Radetom Šerbedžijom, Branislavom Lečićem, Slobodanom Trkuljom, Mikijem Manojlovićem, Ljubišom Stojanovićem Luisom, Željkom Samardžićem, horom „Srbadija” iz Bijeljine.

Učestvovali su u poznatoj TV seriji „Stižu dolari”, a njihova muzika je korišćena i u serijalu „Brevijar” i „Putevi humanizma”.

 

 

Foto: Rade Krstinić
Izvor: Politika


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273