Dugoročna saradnja Exita i Budve

Exit tim saopštio je danas da su Opština Budva i Exit tim potpisali Ugovor o dugoročnoj saradnji na organizaciji festivala Si dens (Sea Dance) na budvanskoj plaži Jaz do 2026. godine.

U ime Opštine Budva ugovor je juče potpisao predsednik Srđa Popović, dok je u ime Exit tima svoj potpis na taj ugovor stavio direktor i osnivač Exit festivala Dušan Kovačević.

U saopštenju se navodi da je tim ugovorom osiguran dalji rast i razvoj Si dens festivala, sa ciljem da se u svetskim okvirima pozicionira kao jedan od najvažnijih muzičkih festivala na morskoj obali.

Ugovorom je definisano da će ulaganje Si dens festivala iz sopstvenih prihoda u narednih deset godina iznositi najmanje 10 miliona evra, dok će Vlada Crne Gore i Opština Budva u razvoj festivala uložiti pet miliona evra„, kaže se u saopštenju.

Iz Exit tima ističu da je za samo dve godine morsko poglavlje Exit Avanture u Budvu je donelo nagradu za Najbolji evropski festival u kategoriji do 40.000 posetilaca dnevno uz titulu najbolje evropske plaže koju je Jazu dodelio čuveni svetski turistički vodič Lonely Planet.

Premijerni nastupi svetskih muzičkih zvezda i posetioci iz preko 40 zemalja sveta u prethodne dve godine etablirali su Budvu i Crnu Goru kao modernu svetsku turističku destinaciju„, naglašavaju u Exit timu.

Kovačević je rekao da je od samog početka koncept festivalskog letovanja od Petrovaradina do Jaza, pokazao potencijal koji dugoročno može obezbediti značajan rast turizma u obe zemlje.

Posebno važna je vidljvost na globalnom, a pre svega na tržištu Zapadne Evrope na kojem se ostale svetske destinacije nemilosrdno utrkuju za posetioce. Čista vrednost u brendiranju ovih destinacija, u sferi imidža Srbije i Crne Gore u svetskim okvirma je nemerljiva„, rekao je Kovačević.

On je dodao da su egzaktni ekonomski pokazatelji i da je Exit od svog osnivanja u turističku privredu Novog Sada, Vojvodine i Srbije uneo preko 120 miliona evra, dok je Si dens festival za samo dve prve godine turizmu Crne Gore doprineo sa preko 20 miliona evra.

Izvor: RTV


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273