Dubioza zapalila publiku u Mostaru i na minus šest stepeni

Jak vetar, koji je juče ceo dan duvao u Mostaru brzinom i do 60 km/h, i temperatura od minus 6 stepeni povremeno su pretili da dovedu u pitanje održavanje velikog koncerta Rock škole na stadionu Kantarevac.

No, buru su svojim izlaskom na scenu utišali i publiku zagrejali Dubioza kolektiv i bendovi iz Rock škole. Ono što se svakako nije utišalo bila je fenomenalna svirka i gromoglasna podrška publike na Kantarevcu.

Dubioza kolektiv.1_xxl

U gradu na Neretvi već desetak godina nije bilo proslave Nove godine na otvorenom, no sinoćnji koncert sasvim je dostojno ispunio tu prazninu, o čemu je svedočila sjajna atmosfera na Kantarevcu. Dubioza kolektiv i bendovi iz Rock škole Mostar, pobrinuli su se da novogodišnje slavlje u Mostar stigne dan ranije.

Ni jak vetar koji je celog dana „rezao kroz kosti“ nije sprečio mostarsku publika da ispuni stadion Kantarevac. Za svoju upornost i strpljenje nagrađeni su sjajnim koncertom. Prvo su ih odličnim nastupima zabavili mladi bendovi Rock škole, a onda je na scenu izašla Dubioza kolektiv, „oduvala vetar“ i izazvala jednu drugu buru – buru oduševljenja. Kantarevac se „talasao“ od pokreta publike, koja se neprestanim plesom i skakanjem uspela izboriti sa niskom temperaturom.

Dubioza kolektiv.4_xxl

Od trenutka kada je Dubioza izašla na binu bilo je jasno da će ovo biti veče prepuna euforije: već prvi taktovi ekipe u crno-žutim dresovima bacili su publiku u delirijum. Svakako da je svemu doprinela i činjenica da je ovo bio prvi nastup Dubioze u Mostaru u poslednjih nekoliko godina, te jedini u BiH ove godine. Pre pet godina na ovom istom stadionu publika je celo vreme pevala u glas s njima, a sinoćnji koncert kao da se samo nastavio na to julsko veče 2010. godine.

U velikom finalu koncerta, Dubiozi su se na sceni pridružili mladi muzičari Rock škole kako bi svi zajedno izveli Dubiozin hit „Kokuz“, na oduševljenje gledaoca. Na bini je u jednom trenutku bilo preko 20 muzičara, no izdržala je, jednako kao što je izdržala i jake nalete vetra pre i tokom koncerta. Završna scena za pamćenje, sa večeri za pamćenje.

Dubioza kolektiv.5_xxl

Treba napomenuti da je osnovni cilj koncerta bila promocija Rock škole Mostar i unapređenje njenog rada: naime, prihod je namenjen opremanju sopstvenog studija škole. Inicijalna krila projektu dao je Red Bull, a potom se u celu priču uključila Dubioza kolektiv na poziv svog bivšeg člana Orhana Masle Ohe, današnjeg voditelja Rock škole.

Izvor: Klix.ba
Foto: Sulejman Omerbašić


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273