Dino nas je napustio pre 7 godina: Official Tribute to Dino Dvornik live u Green Gold Clubu

Sedma godina od odlaska jedinstvenog, legendarnog hrvatskog muzičara, pevača, tekstopisca i kompozitora, hrvatskog kralja funka Dine Dvornika obeležiće se na Official Tribute to Dino Dvornik koji će se održati 23. oktobra s početkom u 22:30 u zagrebačkom Green Gold Clubu.

Tribute bend, koji se redom sastoji od eminentnih, nagrađivanih muzičara, vrhunskih instrumentalista, koji su deo svoje muzičke karijere gradili direktno uz hrvatskog kralja funka, na ovogodišnjem Official Tributeu predvodiće Nikola Marjanović, frontmen grupe Sane koja se posebno istakla upravo neverovatnim obradama Dininih najvećih hitova.

Posebno ove godine, bend je pojačan dugogodišnjim Dininim klavijaturistom, Juricom Leikauffom, a osim već poznatog Tribute benda, na koncertu u čast Dine Dvornika nastupiće i mnogi gosti, Dinini prijatelji i saradnici, vrhunski hrvatski muzičari kao što su Davor Gobac, te Zvonimir Bučević Buč, trenutni basista grupe Boa, a bivši član The Bastardza, Parnog Valjka te Songkillersa u sklopu kojih je, uz Gojka Tomljanovića iz benda, učestvovao na snimanju jedinstvenog live albuma „Dino Dvornik & Songkillers – Live in München“!

Gostima će se na pozornici pridružiti i Elvis Sršen NoA, relativno novo ime na hrvatskoj muzičkoj sceni, ali koje je svojim obradama i pesmama već uvelike osvojio naklonost muzičkih kritičara i publike.

Tribute band koji već godinama oživljava Dinin duh i nastoji preneti njegovu energiju te slušaocima pružiti vrhunsku zabavu čine:

* Alen Svetopetrić – Bas (Tony Cetinski)
* Zoran Jaeger Jex – Gitara (The Bastardz)
* Gojko Tomljanović – Klavijature (Josipa Lisac)
* Jurica Leikauff – Klavijature (Prljavo Kazalište)
* Ivica Premelč Ywek – Saksofon (Prljavo Kazalište, The Bastardz)
* Igor Šega – Bubnjevi (Nina Badrić)

I zato, ne propustite ovogodišnji Official Tribute to Dino Dvornik uz vrhunske muzičare, instrumentaliste i pevače, na koje je Dino Dvornik za života ostavio golemi utisak, nebrojeno puta s njima podelio pozornicu i energiju i koji su imali prilike lično učestvovati u izgradnji njegove karijere. Osetite funk i zajedno s njima oživite uspomenu na neponovljivog Dinu Dvornika. Vidimo se u Green Gold Clubu!

Izvor: Jutarnji.hr

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273