Darko Rundek u filmu o Vladi Divljanu

Učešće u filmu „Nebeska tema” Mladena Matičevića o životu i delu Vlade Divljana (1958–2015) potvrdili su do sada Darko Rundek, sastav „Darkvud dab” i poznati novinar i muzički kritičar Petar Peca Popović.

Počastvovan sam pozivom da učestvujem u filmu, čija je namera da izrazi našu ljubav, poštovanje i zahvalnost prema Divljanu”, izjavio je Darko Rundek povodom učešća u dokumentarcu, dok je Popović primetio da bi „pravednije bilo da je Vlada učestvovao u filmu o njemu, nego što će on uzeti učešća u filmu o Divljanu”.

Dejan Vučetić Vuča, pevač beogradskog sastava „Darkvud dab”, rekao je da je „Nebeska tema” velika čast za njegov bend.

Vlada je bio heroj naše mladosti, jedan od umetnika koji su svojim radom uticali na nas da se i sami oprobamo u muzici. Nadam se da smo dorasli zadatku”, dodao je Vučetić.

Uskoro će biti poznat kompletan spisak učesnika koji će biti deo dugometražnog dokumentarnog filma o Divljanu. Podsetimo, scenarista i reditelj filma „Nebeska tema” Mladen Matičević do sada je režirao više od 20 dokumentaraca, među kojima su i nagrađivani „Kako postati heroj” i „Run For Life”, kao i film o Arsenu Dediću – „Moj zanat”.

Vlada Divljan je bio simbol Beograda, jedan od onih momaka kojima smo se svi divili, i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada”, istakao je Matičević.

Snimanje filma „Nebeska tema” počinje sredinom aprila, a premijera je planirana za jesen.

Izvor: Politika
Foto: A. Vasiljević


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273