Čudni ili čudesni Silente osvojili Dom sportova

Dubrovačka grupa Silente održala je sinoć svoj najveći samostalni koncert u zagrebačkom Domu sportova. Uz energičan nastup, par iznenađenja i vidno dobro raspoloženje kako benda, tako i publike, koncert je bio i više nego uspešan.

Iako Silente nisu u potpunosti rasprodali Malu dvoranu Doma sportova, sudeći po publici, delovalo je kao da jesu. Koncert je započeo taktovima “Čudna ili čudesna”, a prva pesma koja je izazvala veće ovacije publike bila je “Pjesma koja sama sebe mrzi” sa zadnjeg, aktualnog albuma “Neće rijeka zrakom teći”.

Da bend ima svoju vernu vojsku fanova potvrđuje i činjenica kako je upravo zadnji album prihvaćen s jednakim žarom kao i “Lovac na čudesa”, a za tekstove pesama na oba albuma zaslužan je Sanin, odnosno Sančo, dok muziku potpisuje Tibor.

Najavljeno iznenađenje koncerta bila je akcija “Ti & Silente”, pri čemu je odabrano osmoro najboljih da se pridruže bendu na pozornici. Mladi fanovi otpevali su, zajedno s bendom, “Tercu na tišinu”, a publika je opet pevala zajedno s njima i na kraju ih nagradila velikim pljeskom. Veliki pljesak nije izostao ni nakon ostalih hitova, kao ni nakon obraćanja Tibora publici.

Kako je vreme odmicalo, tako je bend bio sve raspoloženiji, komunicirali su s publikom u sve više navrata, bili su rasplesani, a sreća na njihovom licu nije se mogla sakriti ni u jednom trenutku. S laganijim pesmama pojavila se određena monotonost, ali Silente su vešto pokazali kako monotonija ne mora uvek imati negativnu konotaciju.

Nakon pesme “Zimzelen” bubnjar Ivuša zapalio je publiku bacanjem bubnjarskih palica. Atmosferu je dodatno začinio i beli Lovac na čudesa koji je bio prisutan na celom koncertu, premeštajući se s jednog kraja pozornice na drugi.

Silente, ali i publika sigurno će pamtiti ovaj koncert kao odlično ostvarenje. Ostvarenje benda koji dobro izgleda na sceni i ima publiku koja im veruje. Bend je uspeo napraviti atmosferu, koja je konstantno bila na zavidnom nivou, čime su pokazali kako su dorasli zadatku koji je stavljen pred njih.

Silente su se vratili na bis pesmom “Još jednom” i pokazali zašto zaslužuju još jednom doći u Dom sportova.

Izvor: BalkanRock


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273