Corbansick snimili spot za „Meridu“: vožnja biciklom kao vrsta terapije

Sarajevski bend Corbansick je prošle sedmice premijerno predstavio spot za pesmu „Merida“. Pesma se nalazi na prvom full length izdanju benda, imena „Shattered Skin“ koji je sarajevskoj publici predstavljen u aprilu ove godine.

Pet meseci kasnije počela je realizacija spota na ideju vokala benda Ensara Bistrivode, koji je i autor teksta pesme.

Merida (marka bicikla) govori o jednoj vrsti terapije koju svaki zaljubljenik u biciklo prođe sjedanjem na svog omiljenog dvotočkaša poslije napornog dana. Spot upravo pokušava prikazati tu terapiju kojoj predhode dvije ‘stresne’ situacije u kojoj se vjerujemo većina naših sugrađana znala naći na ovaj ili onaj način„, kaže Bistrivoda.

Bend je za izradu spota angažovao dugogodišnjeg prijatelja Damira Bašića – Duku, koji je bio zadužen za kameru/snimanje i montažu. U spotu se pojavljuje mladi glumac Emir Mušić, a uloge su ostvarili i Filip Golub, Eldin Muharemović, Tarik Arslanagić i Hamza Novo.

Posebna zahvalnost benda ide mladom sarajevskom biciklisti Tariku Hadžiću za svu pruženu pomoć tokom snimanja.

Foto: facebook
Izvor: Klix.ba


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273