Čeda Čvorak u hard rok bendu

Vođa pop-dens grupe „Luna“ opet na sceni sa bendom „Eks“ i albumom „Bioskop radi ponovo“. Rajičić napisao i monografiju

Vođa pop-dens grupe „Luna“ Čedomir Rajičić, poznatiji kao Čeda Čvorak, vraća se muzičkim počecima. Povodom 30 godina od prvog albuma sa hard-rok bendom „Sveža krv“, muzičar je sa novoformiranim muzičkim sastavom „Eks“ objavio album „Bioskop radi ponovo“. Osim Čede, od nekadašnjih članova u grupi je jedino basista i vokal Slobodan Radivojević Selo.

Ovo je pravi hard-rok album, vratili smo se muzičkim korenima, jer valjda ništa drugo i ne znamo – rekao je za naš list Čeda Čvorak, autor svih pesama na albumu. – To vam je isto kao plivanje ili vožnja biciklom, kada jednom naučite, više ne zaboravljate. Ovo je moja muzička vokacija. Elektro zvuk koji radim sa grupom „Luna“ ima sličnu energiju i čvrstinu kao rokenrol. Ta snaga je u osnovi slična. Planiramo zajedno da radimo na duže staze i nadam se da će publika zavoleti i ovaj zvuk.

Povodom jubileja, Čeda Čvorak je napisao i monografiju „Per aspera ad astra“ u kojoj hronološki i taksativno opisuje svoj muzički put, sa više od 200 fotografija. Nedavno je završio i dramu „Ko je ubio rokenrol i igranke“ koju želi da predstavi u vidu pozorišne predstave.

Trenutno sam u potrazi za režiserom sa kojim bih realizovao predstavu – priča Čeda, koji sa „Lunom“ sprema 12. studijski album. – Zamislio sam to kao javno „suđenje“ ubicama rokenrola sa živom svirkom na sceni.

Izvor: Novosti


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273