Brega partibrejker: Bebek zbog Gorana prekida slavljeničku turneju?

Željko je održao koncerte u Zagrebu i Beogradu, ali su nastupi u Sarajevu i Ljubljani odloženi

Goran Bregović je, uoči početka turneje na kojoj Željko Bebek slavi 40 godina rada, izdejstvovao, navodno, zabranu izvođenja novih aranžmana svojih pesama. Prvi pevač “Bijelog dugmeta” izvodio je hitove matičnog benda u Zagrebu i Beogradu, ali je nastavak turneje pod znakom pitanja.

Kako se tvrdi u dopisu Bregovićevih advokata, za nove aranžmane pesama, uz simfonijski orkestar i tamburaše, trebalo je dobiti pristanak autora. Uprkos zabrani koju je producent turneje dobio, koncerti u Zagrebu i Beogradu su održani, ali su odloženi nastupi u Sarajevu i Ljubljani.

Prema informacijama koje ima 24sata.hr, Bregovićevi advokati će tražiti odštetu za izvođenje njegovih prearanžiranih pesama u Zagrebu i Beogradu.

Zeljko-Bebek-11
Foto: Marko Todorović

Sa druge strane, producent turneje Tomislav Kašljević tvrdi da će koncert u Sarajevu biti održan, iako još uvek ne zna tačno kada.

Zanimljivo se prisetiti da je Bregović, gostujući dan pre Bebekovog zagrebačkog koncerta na HRT-u, na pitanje o Bebekovom koncertu rekao: “Neka samo peva”, a već je poslao zabranu.

Goran-Bregovic-Alen-Islamovic
Foto: Teodora Ćirić

Ovako je u Sava centru zvučao nedavno veliki hit Bijelog dugmeta sa albuma “Bitanga i princeza” – “Ipak poželim neko pismo”:

Izvor: Telegraf


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273