„Braća“ protiv rijalitija

Od autora najgledanije TV serije „Selo gori, a baba se češlja“ Radoša Bajića (62) u bioskope je stigao film „Braća po babine linije“.

Reč je o komediji naravi i mantaliteta, a dogodovštine Radašina i Milašina i ostalih živopisnih meštana sela Petlovac moći će da pogleda bioskopska publika u Srbiji, regionu, ali i u dijaspori. U pitanju je svojevrsni nastavak serije „Selo gori, a baba se češlja“, ali su Radašin i Milašin sada u nešto drugačijim ulogama i dočaravaju sudar dva sveta, tradicionalnog i narodskog, koji prkosi globalizaciji i drugog novog, uvezenog, savremenog i u trendu.

Snimanje smo počeli 5. oktobra prošle godine, i evo već sada imamo premijeru. Kad smo pre pet godina isključili kamere i otišli iz Petlovca cela ekipa je plakala. Tešio sam kolege i rekao im da ćemo im se uskoro vratiti. To se dogodilo u oktobru prošle godine, a sad gledamo šta im se u međuvremenu dogodilo i šta im se danas događa. Radašin je osedeo i malo oronuo, a bata Milašin se podmladio. Da li je ovo vrhunac serije ne znam – kaže Bajić i dodaje da iako je u pitanju komedija, bave se i nekim ozbiljnim temama.

Želja nam je i namera da nasmejemo gledaoce, ali i da izgradimo stav i pošaljemo društvenu poruku. Mi imamo dobre komičare i trebalo bi snimati malo više komedija, jer ih malo imamo. U filmu „Braća po babine linije“ želeo sam da suočim jednu lažnu priču o kvazivrednostima, rijalitijima i realnu priču o porodičnim vrednostima i vaspitanju – ističe Bajić.

Milorad Mandić Manda, koji igra Milašina, smatra da se vrhunac ovog serijala tek sprema.

Postojao je strah kod jednog gospodina iz ekipe koji se pitao – hoćemo li biti dobri kao što smo nekad bili. To smo, nadam se, pokazali. Mnogo mi znači moja mukica Milašin. Da mi je zaista lepo sa njim, vidi se i po kadrovima iz filma. Kroz svašta sam prošao zahvaljujući Bajićevim idejama. Od letenja paraglajdingom do iskakanja kroz prozor. Naša publika nije bioskopska, ali se nadam da će film prihvatiti i ona. Naša publika je ona koja se vezala za nas uz TV prijemnike. Čast mi je i zadovoljstvo da se ova ekipa ponovo okupila, posebno što mi danas živimo sa rijaliti programima – rekao je Milorad Mandić Manda.

Olga Odanović stekla je brojne fanove svojom ulogom Zlatane.

Zlatana će ostati upamćena i sigurna sam da me neće napustiti dok sam živa. Ona je moj pečat, bez obzira na to što sam uradila u pozorištu. Teško je igrati ovakvu ulogu, ali uspeli smo da uđemo u suštinu srpske seljanke, što je publika prepoznala i nagradila nas vernošću – kaže Olga Odanović.

Ostale uloge igraju Ljiljana Stjepanović, Nenad Okanović, Nada Blam, Mirko Babovića, Nedeljko Bajić, Marija Petronijević, a pojavljuje se i Toma Kuruzović.

Izvor: VestiOnline


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273