Bora Čorba: „Pevao sam himnu Partizana, to mi je najveća mrlja u karijeri“

O ovoj „brljotini“ jednog od najvećih zvezdaša u Srbiji, lidera „Riblje čorbe“ Bore Đorđevića, do sada je malo ko imao pojma

49203_bora-public-srdjan-stevanovic_iff

Naime, veliki Delija Bora Čorba pevao je čuvenu himnu „Dok Partizan bitke bije“!

Istina je, pevao sam na prvom audio snimku te pesme, ali samo onaj deo „hej, hej, hej…“. I ako je neko opravdanje, nisam imao pojma da će to biti Partizanova himna!

Bora objašnjaca da je te davne 1975. godine Kornelije Kovač angažovao grupu „Zajedno“ da otpevaju u studiju pesmu za koju, kako on kaže, nije imao pojma da je himna Parizana.

Kad Kornelije pozove, to se ne odbija. To je tada tako bilo. Došli smo svi – Saša Aleks, Asim Sarvan, Ljuba Ninković, Snežana Jandrlić, Gorica Popović… tek u studiju sam saznao šta radimo, a tada je bilo kasno, nije moglo nazad. Ja sam zvezdaš od malena i to mi je stvarno teško palo. Evo, priznajem da mi je to definitivno najveća mrlja u karijeri – kaže Bora za Infromer.rs

49200_bora-grobar_f

Da ipak postoji neka „tajna veza“ između Bore i Partizana mnogi misle i zbog čuvenog stiha iz pesme „Na Zapadu ništa novo“, koji glasi „još jedna pobeda Partizana„. Do sada, zvezdaši su to tumačili kao čitanje frustrirajućeg naslova iz novina, ali Bora kaže da nije tako:

To mi isto pripisuju godinama, ali kada sam pisao tu pesmu uopše nisam mislio na fudbal, ni na neki klub, nego na partizane kao personifikaciju komunizma i socijalizma. Šta god da sam radio i ma šta ko mislio o tome, moja ljubav prema Zvezdi nema granice i to dobro znaju svi koji me poznaju. Znam da sam napravio brljotinu, ali šta da se radi… tad, tad sam bio mlad – završava u svom stilu Bora, koji se Zvezdi „iskupio“ učešćem na brojnim koncertima u organizaciji Crvene zvezde, ali i pesmom „Sever se puši, Zvezda sve ruši…“.

Tekst za himnu Partizana napisali su veliki navijači ovog kluba Duško Radović i Slobodan Novaković, a glavni vokal pevao je Saša Aleks.

Foto: Partizan.rs, Srđan Stevanović
Izvor: Informer


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273