“Biser Bojane” u Novom Sadu


Premijera domaćeg filma “Biser Bojane” u režiji Milana Karadžića održana je sinoć u Novom Sadu, a istoj  prisustvovao veliki broj javnih ličnosti.

Dvorana Arene Cinepelexa je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a glumačka i rediteljska ekipa dočekana je, kako na crvenomtepihu tako i na sceni, uz brojne ovacije i aplauze. Publici su se poklonili brojni glumci koji su učestvovali u ovom dugoočekivanom filmskom projektu, među kojima su Slaven Došlo, Milutin Mima Karadžić, Vanja Nenadić, Andrija Milošević, Hristina Popović, Mira Banjac, Dubravka Draškić, Mladen Nelević...


Glavni junak filma, mladi lekar Đorđe Popović (igra ga Slaven Došlo), dobija anonimni poziv da upozna oca. Đorđe veruje da mu je otac mrtav, jer ga je othranila baka (Mira Banjac), ali ipak odlučuje da se upusti u potragu za sopstvenim identitetom. Odlazi u Crnu Goru gde upoznaje Lolu (Vanja Nenadić), ćerku policijskog inspektora (Mladen Nelević), koja putuje na Adu Bojanu. Đorđev otac Nikola Popović (Mima Karadžić) nakon višegodišnje robije izlazi iz zatvora u Trstu i odlazi nakratko u Crnu Goru, po sakrivene dijamante, davno opljačkane u evropskim juvelirnicama. Nikolu očekuje “vruć” doček policije i bivših partnera zainteresovanih za dijamante.

Spreman je na sve, ali ne i na susret sa sinom nakon dvadeset pet godina.

Reditelj Karadžić je napomenuo je da nije bilo ni malo lako, ali da je nakon premijere u Beogradu zadovoljan kako je publika reagovala,ai da je zadovoljan kakve reakcije je izazvao film koji sadrži ljubavnu priču, porodične probleme, akciju, humor i prelepo okruženje Ade Bojane.

Svima koji nisu stigli da pogledaju film toplo preporučujemo da što pre to urade.

loading...