Bijelo Dugme koncert – Spaladium Arena, Split

Jedna od najpoznatijih grupa s ovih prostora, Bijelo Dugme, ove godine slavi 40 godina karijere i to na najbolji mogući način – velikom koncertnom turnejom osnivača i autora pesama Bijelog Dugmeta Gorana Bregovića, zajedno sa zadnjim pevačem Bijelog Dugmeta Alenom Islamovićem, njihovim Orkestrom i gostujućim prijateljima iznenađenja

Bijelo Dugme, bend koji je obeležio te zauvek promenio regionalnu muzičku scenu, svojom je pojavom od samih početaka izazivao euforiju publike i priznanja rock kritičara, a Bregovićeve su pesme prihvatale generacije odrasle na njima, kao i one nakon njih. Albume su prodavali u milionskim tiražima, a svih devet koje su objavili doživeli su neuporediv uspeh.

Dugme je jedan od najvažnijih i najuticajnijih bendova koji je već pri samom osnivanju mogao stajati rame uz rame tadašnjim svetskim bendovima, a mogu se pohvaliti i činjenicom da su rock muziku doveli na velike pozornice i približili širokim masama. Iza njih su rasprodane turneje, nebrojeni hitovi i titula najvećeg rock benda ovih prostora, ali i respektabilna svetska karijera Gorana Bregovića.

Njihov je uspeh nasleđe koje su ostavili, ali i trajanje tog nasleđa koje kroz četiri decenije nije izbledelo. Publika će ove godine ponovo uživati u hitovima koji su obeležili rock scenu i koji su mnogima bili soundtrack života u trenucima koje će zauvek pamtiti.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273