Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_links' is marked as crashed and should be repaired in /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1942

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php:1942) in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/srbtranslatin/srbtranslatin.php on line 213
Beogradska filharmonija izvodi nedavno pronađeno delo Igora Stravinskog | Nostalgija.com

Beogradska filharmonija izvodi nedavno pronađeno delo Igora Stravinskog

Beogradska filharmonija će biti među prvim orkestrima koji će izvoditi “Pogrebnu pesmu” ruskog kompozitora Igora Stravinskog, koja je nedavno pronađena nakon što se verovalo da je izgubljena u ruskoj revoluciji, saopšteno je iz te institucije.

-Nakon više od jednog veka kompozicija je ugledala svetlost dana, a svetski orkestri krenuli da se utrkuju da je što pre uključe u koncertne sezone. Beogradska filharmonija je među nekolicinom najodabranijih koji su dobili pravo na ekskluzivno izvođenje ovog dela –navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Obećano – ispunjeno: Gabrijel Felc na srpskom započeo probu Filharmonije

Orkestar iz Beograda jedini iz Jugoistočne Evrope koji je dobio i pravo da novopronađenu kompoziciju izvede u 2017. godini.

Delo “Pogrebna pesma” otvoriće koncert koji će biti izveden 8. decembra, a orkestrom će dirigovati Hans Graf.

loading...